Enel X a lansat următoarea generație de stații inteligente de încărcare a mașinilor electrice

Enel X a lansat următoarea generație de stații inteligente de încărcare a mașinilor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2020

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunțat miercuri că a lansat următoarea generație de stații inteligente de încărcare EV pentru a accelera adoptarea vehiculelor electrice și pentru a sprijini decarbonizarea sectoarelor de energie și transport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Pe măsură ce deținerea de vehicule electrice și generarea de energie regenerabilă continuă să crească, este nevoie tot mai mult de soluții inteligente de tarifare care să ajute comunitățile să atingă obiective de energie curată și emisii zero în transport într-un mod mai eficient și mai rentabil, folosind vehiculele electrice ca active de rețea. Am demonstrat că putem realiza încărcare inteligentă la scară mare, cu bateria noastră virtuală de 40 MW din California și așteptăm cu nerăbdare să extindem noi oportunități de piață pentru integrarea vehiculelor în rețea cu această nouă linie de produse”, a spus Giovanni Bertolino , Head of e-Mobility pentru Enel X America de Nord, scrie News.ro.

Enel X operează peste 60.000 de puncte de încărcare inteligente pentru vehicule electrice în 20 de țări.

Turiștii români preferă călătoriile de scurtă durată și cazarea la rude sau prieteni CITEȘTE ȘI Turiștii români preferă călătoriile de scurtă durată și cazarea la rude sau prieteni

"Linia de produse din America de Nord are la bază încărcătorul vârf de gamă, JuiceBox 40, care deține statutul de cel mai bine vândut produs de acest tip pe Amazon în ultimii cinci ani și include o suită de stații de încărcare noi: JuiceBox 32, 40, 48 și 80", arată un comunicat al companiei.

Noile stații de încărcare inteligente JuiceBox Level 2 oferă mai multă viteză și valoare pentru afacerile șoferilor de mașini electrice, producătorii auto și companiile de utilități, potrivit Enel.

"Compatibile cu toate vehiculele electrice de pe piață, acestea pot încărca mașini electrice de până la 14 ori mai rapid decât un încărcător standard de nivel 1. Noile stații de încărcare inteligente JuiceBox vin, de asemenea, cu specificații actualizate, inclusiv standarde deschise OCPP și OpenADR, gestionare încorporată de cablu și blocare de securitate, configurarea ușoară a Bluetooth, WiFi îmbunătățit prin JuiceRouter, LED-uri dinamice pentru a afișa conectivitatea și comportamentul de încărcare, precum și accesul la programul JuiceNet Green al Enel X pe teritoriul SUA, care anterior era disponibil doar în California. Noile soluții JuiceStand și JuicePedestal adaugă flexibilitate noii linii de produse cu mai multe opțiuni de instalare, montare și gestionare a cablurilor, precum cablurile retractabile pentru spațiile de birouri, locuințe cu mai multe unități și alte utilizări comerciale", precizează compania.

Platforma IoT a Enel X, JuiceNet, este acum disponibilă în patru variante - Home, Business, Enterprise și Utility.

Odată cu introducerea noii infrastructuri comerciale de încărcare inteligentă, Enel X instalează 50 de noi unități JuiceBox Pro 32 pe 25 JuicePedestals la Stadionul Gillette, noua casă a New England Revolution și a câștigătorilor a șase ediții de Super Bowl, New England Patriots din Foxborough, Massachusetts.

Aceste noi instalații vor sprijini inițiativa de consultanță energetică mai largă a Enel X pentru stadion, în calitate de partener oficial de energie al Kraft Sports + Entertainment.

"Kraft Sports + Entertainment apreciază foarte mult operațiunile sustenabile, iar aceste noi stații de încărcare a vehiculelor electrice vor permite jucătorilor și oaspeților să își încarce vehiculele electrice prin cele mai curate surse de energie posibile”, a declarat Murray Kohl, vicepreședinte de vânzări pentru Kraft Group.

În prezent, în SUA, 23 de state au implementat obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel național, semnalând un angajament tot mai mare față de un viitor cu emisii de carbon zero nete. Investiția continuă a Enel X în soluții de mobilitate electrică, cu o gamă evoluată de produse, inclusiv cea mai vândută stație de încărcare pentru locuințe de pe piață și extinderea continuă a partenerilor din rândul producătorilor de echipamente originale (original equipment manufacturer – OEM), utilităților și businessurilor, sprijină o cale duală de decarbonizare și grăbește progresul către viitorul cu emisii zero.

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel x
masini electrice