Exxon Mobil se opune relaxării reglementărilor referitoare la emisii poluante introduse în SUA de administrația Obama

Exxon Mobil se opune relaxării reglementărilor referitoare la emisii poluante introduse în SUA de administrația Obama
scris 19 dec 2018

Exxon Mobil sprijină reglementările referitoare la emisiile de gaz metan introduse de administrația Obama, potrivit unei scrisori trimisă de companie Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) a Statelor Unite, obținută de Reuters.

Administrația președintelui Donald Trump a propus în septembrie relaxarea cerințelor privind remedierea scurgerilor de gaze cu efect de seră care apar în timpul operațiunilor de forare, care ar fi un pas în eliminarea politicilor din perioada președinției Obama, care au avut rolul să combată schimbările climatice, scrie News.ro.

”Susținem menținerea elementelor cheie ale principalelor reglementări, cum ar fi detectarea scurgerilor și programele de  remediere”, afirmă vicepreședintele Exxon, Gantt Walton, într-o scrisoare care poartă data de luni.

ULTIMA ORĂ Guvernul plafonează prețul gazelor pe 3 ani pentru toți consumatorii, casnici și industriali CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul plafonează prețul gazelor pe 3 ani pentru toți consumatorii, casnici și industriali

Compania consideră ”că reglementările rezonabile contribuie la reducerea emisiilor” și susțin utilizarea gazelor naturale mai ecologice, potrivit scrisorii.

Metanul, componenta principală a gazelor naturale, se scurge în timpul forajelor pentru petrol și  gaze.

Industria petrolului și  gazelor este cea mai mare sursă de emisii de metan din Statele Unite, potrivit datelor EPA.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon mobil
obama