FOTO ANUNȚ - Prima turbină industrială de gaz amestecat cu hidrogen din lume a intrat în funcțiune

FOTO ANUNȚ - Prima turbină industrială de gaz amestecat cu hidrogen din lume a intrat în funcțiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

Prima turbină industrială cu gaz amestecat cu hidrogen din lume a intrat în funcționare comercială, anunță Kawasaki Gas Turbine Europe, care a amplasat instalația la Chevron Phillips Chemical din Belgia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Chevron Phillips Chemical International N.V. (CPChem) este o subsidiară a Chevron Phillips Chemical Company LLC, unul dintre cei mai importanți producători de olefine și poliolefine din lume.

Burduja promite, după discuții cu ANRE și ANAF, noi măsuri pentru scăderea facturilor la energie, dar nu modifică plafoanele CITEȘTE ȘI Burduja promite, după discuții cu ANRE și ANAF, noi măsuri pentru scăderea facturilor la energie, dar nu modifică plafoanele

În Belgia, compania deține și operează o fabrică în Tessenderlo, care produce compuși organici cu sulf. Fabricarea acestor produse și procesele chimice asociate au ca rezultat un flux de purjare bogat în hidrogen, un exces valoros de hidrogen care poate fi folosit pentru a economisi energie și pentru a decarboniza eficient cererea de energie.

În martie 2021, Kawasaki Gas Turbine Europe a instalat o turbină cu gaz DLE (Dry Low Emission) standard GPB17D cu o putere electrică de 1,8 MWe la uzina CPChem Tessenderlo.

Firmele din România plătesc cele mai mari prețuri la energie din UE CITEȘTE ȘI Firmele din România plătesc cele mai mari prețuri la energie din UE

În octombrie 2023, sistemul DLE standard existent a fost modificat la un DLE de 30 vol% H2 care poate fi alimentat cu hidrogenul generat ca produs secundar la fața locului. Datorită acestui nou sistem care a fost implementat și pus în funcțiune în timpul unei întrețineri standard, emisiile de NOx sunt menținute sub 15 ppm@O2=15%. De atunci, această turbină cu gaz a fost prima turbină cu gaz din lume care funcționează complet flexibilă în intervalul 0-30vol% capacitatea de hidrogen.

Performanța tehnologiei de arzător Kawasaki Hydrogen va face posibilă în viitor utilizarea tehnologiei Kawasaki Hydrogen Gas Turbine Micro-Mix la fața locului, care poate arde până la 100vol% hidrogen.

FOTO ANUNȚ - Prima turbină industrială de gaz amestecat cu hidrogen din lume a intrat în funcțiune

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaz
hidrogen