FOTO București: Stații de încărcat trotinete și biciclete electrice cu energie solară

FOTO București: Stații de încărcat trotinete și biciclete electrice cu energie solară
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2023

Compania energetică Engie România, parte a grupului francez omonim, și ONG-ul de mediu și sustenabilitate EfdeN au lansat un prototip de stație de încărcare pentru trotinete și biciclete electrice, alimentată cu energie solară și concepută din materiale reciclate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

″Proiectul este realizat cu scopul de a aduce în atenția publicului soluții verzi de producere și utilizare a energiei electrice″, se arată într-un comunicat al Engie.

Sindicaliștii de la metrou spun că sunt îndeplinite condițiile declanșării conflictului colectiv de muncă: Se poate ajunge la greva generală CITEȘTE ȘI Sindicaliștii de la metrou spun că sunt îndeplinite condițiile declanșării conflictului colectiv de muncă: Se poate ajunge la greva generală

Potrivit sursei citate, începând de vineri, în București vor fi amplasate, în mod gratuit, două stații de încărcare a bicicletelor și trotinetelor electrice: una la intrarea în parcul Izvor, lângă stația de metrou, aceasta fiind deschisă publicului larg, și o a doua, în incinta campusului Facultății de Inginerie a Instalațiilor, din Bd. Pache Protopopescu, nr. 66, disponibilă pentru studenții facultății.

Ideea originală a proiectului aparține unui grup de tineri profesioniști din Engie România, ca urmare a câștigării unui concurs intern, și a fost implementată de studenții voluntari ai organizației EFdeN, cu care compania a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe proiecte de sustenabilitate.

GRAFIC El Niño împinge prețul cafelei robusta la un nivel record CITEȘTE ȘI GRAFIC El Niño împinge prețul cafelei robusta la un nivel record

″Reducerea impactului asupra mediului reprezintă o prioritate a strategiei Engie România și, în acest context, acordăm o importanță semnificativă dezvoltării de soluții cu emisii reduse de carbon. Lansarea acestui proiect susține această ambiție și are rolul de a oferi publicului larg acces la soluții sustenabile de producere a energiei electrice verzi și de mobilitate alternativă″, a declarat proaspătul nou CEO al Engie România, Nicolas Richard.

Stațiile rCharge cu energie verde sunt realizate din containere modulare reciclate, finisajul pereților interiori fiind făcut din resturi de lemn sau lemn refolosit din paleți și placaj. Încărcarea trotinetelor și bicicletelor electrice se realizează cu energie electrică verde, produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice bifaciale instalate pe acoperișul stației. Energia electrică verde produsă este stocată în baterii auto reciclate și recondiționate special pentru acest proiect.

FOTO Pasajul Berceni ar putea fi deschis circulației în această lună. Cum avansează lucrările CITEȘTE ȘI FOTO Pasajul Berceni ar putea fi deschis circulației în această lună. Cum avansează lucrările

A fost dezvoltată și o aplicație dedicată, Charge here, prin care cei interesați își pot rezerva locul pentru încărcare și pot avea acces, în timp real, la informații cu privire la disponibilitatea celor 6 puncte de încărcare. Aplicația Charge here poate fi descărcată din Google Play, pentru dispozitivele care au ca sistem de operare Android.

″rCharge cu energie verde nu este doar un concept care promovează mobilitatea urbană, ci este un rezultat al unei colaborări multidisciplinare și multi-sectoriale, atât de importantă pentru a rezolva problemele complexe cu care ne confruntăm astăzi. Alături de partenerul nostru, Engie Romania, am contribuit la dezvoltarea și implementarea conceptului, iar cu sprijinul Primăriei Generale a Capitalei prin Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, am selectat cel mai potrivit spațiu pentru amplasarea stației″, a spus Corina Fugaru, Project Director EFdeN.

FOTO București: Stații de încărcat trotinete și biciclete electrice cu energie solară

viewscnt
Afla mai multe despre
statii incarcare trotinete electrice
statii incarcare biciclete electrice
engie romania
efden