FOTO Fondatorul și CEO-ul MET, cu operațiuni românești majore în gaze și energie, a fost numit și președinte CA, după ce fostul a devenit ministru al Energiei la Budapesta

FOTO Fondatorul și CEO-ul MET, cu operațiuni românești majore în gaze și energie, a fost numit și președinte CA, după ce fostul a devenit ministru al Energiei la Budapesta
scris 5 dec 2022

Fondatorul și CEO-ul MET Group, Benjamin Lakatos, a fost ales și în funcția de președinte al Consiliului de Administrație (CA) al acestuia, după ce fostul chairman, Csaba Lantos, a fost numit recent la conducerea proaspăt-înființatului Minister al Energiei din Guvernul de la Budapesta.

″Decizia a intrat în vigoare pe 30 noiembrie 2022. Benjamin Lakatos îl înlocuiește pe Csaba Lantos, aflat în această funcție în ultimii 13 ani. MET îl felicită pe Csaba Lantos, unul dintre cei mai cunoscuți economiști maghiari, cu ocazia numirii în funcția de ministru al Energiei în Ungaria″, a transmis compania.

CONFIRMARE Tranzacție - Spitalul de oncologie Monza a fost vândut grupului turc Memorial Hospitals CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție - Spitalul de oncologie Monza a fost vândut grupului turc Memorial Hospitals

MET Group a fost fondat în 2007 de Benjamin Lakatos, fost director al companiei petroliere naționale a Ungariei, MOL, și, potrivit presei maghiare, un apropiat al premierului de la Budapesta, Viktor Orban. În prezent, însă, încasările companiei de pe piața de origine, Ungaria, reprezintă mai puțin de 10% din veniturile sale totale.

Grupul, înregistrat în Elveția, este controlat în prezent de către managementul său, cu o participație cumulată de 90%, restul fiind în posesia Keppel Infrastructure din Singapore. Anterior, controlul majoritar era exercitat de către fondatorul Lakatos.

CONFIRMARE DOCUMENT Ce pregătește Guvernul: Toate categoriile sociale care realizează venituri sau primesc prestații sociale să contribuie la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate CITEȘTE ȘI CONFIRMARE DOCUMENT Ce pregătește Guvernul: Toate categoriile sociale care realizează venituri sau primesc prestații sociale să contribuie la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate

MET deține subsidiare în 13 țări, având activități pe 27 de piețe naționale de gaze și 22 hub-uri energetice internaționale. În 2021, MET Group a raportat venituri consolidate de 18,1 miliarde de euro, în creștere de la 11,2 miliarde de euro cu un an în urmă.

Subsidiara românească MET România Energy, un business cu rulaj de 2,46 miliarde lei și profit net de aproape 97 milioane lei anul trecut, este unul dintre furnizorii și traderii majori de energie și gaze din România, totodată unul dintre cei mai importanți importatori locali de gaze naturale. Compania este și furnizor de servicii energetice diverse, având totodată planuri de intrare și pe segmentul producției de energie regenerabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
met group
met energy romania
romania ungaria energie gaze
viktor orban