Franța recomandă reducerea consumului de electricitate, pentru a evita tensiuni de aprovizionare iarna viitoare

Franța recomandă reducerea consumului de electricitate, pentru a evita tensiuni de aprovizionare iarna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2022

Președintele Comisiei de Reglementare a Energiei (CRE) din Franța, Jean-François Carenco, a făcut apel la toți francezii să economisească energie începând de acum, în fața riscului de a se confrunta cu tensiuni de aprovizionare iarna viitoare, potrivit Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Într-un interviu acordat cotidianului Les Echos, șeful autorității de reglementare în domeniul energiei consideră că dificultățile de aprovizionare cu gaze cauzate de războiul din Ucraina și scăderea fără precedent a producției de electricitate nucleară a EDF vor provoca dificultăți în iarna 2022, dacă nu se ia nicio măsură, scrie g4media.ro.

VIDEO Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock în timpul galei Oscar din cauza unei glume făcute despre soția sa CITEȘTE ȘI VIDEO Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock în timpul galei Oscar din cauza unei glume făcute despre soția sa

„Trebuie să economisim gazul și electricitatea în Franța acum, altfel ar putea merge prost iarna viitoare”, a insistat Jean-François Carenco, invitându-i pe toți să facă un efort, „pe industriași, sectorul serviciilor, clădirile publice, dar și pe fiecare dintre noi, fie prin reducerea încălzirii, a aerului condiționat sau a iluminatului”. „Există o situație de urgență și toată lumea trebuie să contribuie”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
electricitate