Guvernul german intensifică eforturile pentru a-i ajuta pe consumatorii afectați de creșterea prețurilor energiei

Guvernul german intensifică eforturile pentru a-i ajuta pe consumatorii afectați de creșterea prețurilor energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2022

Departamentele guvernamentale germane își intensifică eforturile pentru a-i ajuta pe consumatorii afectați de prețurile foarte mari ale energiei, care încep să afecteze gospodăriile cu venituri mici, au declarat doi factori de decizie pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La fel ca multe țări, Germania a înregistrat prețuri record la energie și la permisele europene de emisii de carbon aferente, care au fost declanșate de ridicarea restricțiilor COVID-19 și cererea rezultată pentru gazele naturale, scrie News.ro.

CONFIRMARE Tranzacție: Norvegienii au preluat business-uri românești ale gigantului hispano-german Siemens Gamesa, inclusiv 3 proiecte de parcuri eoliene de 360 MW CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție: Norvegienii au preluat business-uri românești ale gigantului hispano-german Siemens Gamesa, inclusiv 3 proiecte de parcuri eoliene de 360 MW

”Lucrăm cu hotărâre la soluții pentru gospodăriile care se confruntă acum cu dificultăți. Promisiunea noastră a fost întotdeauna că vom proteja în special oamenii cu un buget restrâns, care se trezesc brusc prinși de evoluțiile sociale și globale”, a declarat secretarul general al Partidului Social Democrat (SPD) de centru-stânga, Kevin Kuehnert, în declarații autorizate a fi publicate duminică.

Guvernul ar prefera soluții ”nebirocratice și prudente” adaptate nevoilor individuale, a spus Kuehnert.

Guvernul de coaliție a depus jurământul luna trecută, sub conducerea cancelarului SPD Olaf Scholz, și include, de asemenea, Verzii ecologiști, care spunt pro-cheltuieli, și Liberi Democrații (FDP), mai conservatori din punct de vedere fiscal.

Un Minister Federal al Construcțiilor recent înființat nu a furnizat încă plățile unice de sprijin pentru încălzire promise în acordul de coaliție pentru a ajuta câteva sute de mii de gospodării care primesc beneficii pentru locuințe.

Ministrul de Finanțe Christian Lindner, de la FDP, a promis joi că va pune la dispoziție finanțări relevante.

Gospodăriile care depind în întregime de sprijinul pentru venit (Hartz-IV) primesc plăți integrale pentru costurile de încălzire.

Jumătate din gospodăriile germane se încălzesc cu gaze și un sfert cu păcură.

În ceea ce privește energia electrică și gazele, ministrul pentru Mediu și Protecția Consumatorilor, Steffi Lemke, a declarat pentru Reuters că va lua măsuri restrictive împotriva furnizorilor care au încercat să profite de expirarea contractelor, insolvența concurenților și mutarea abonaților.

Noile contracte pentru acest din urmă grup și-au dublat prețul.

”Chiar dacă costurile de achiziție cresc, astfel de creșteri îngrozitoare ale prețurilor nu sunt justificate”, a spus Lemke.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
energie