Hidroelectrica – profit cu peste 70% mai mare în primul trimestru, din scumpirea energiei

Hidroelectrica – profit cu peste 70% mai mare în primul trimestru, din scumpirea energiei
scris 16 mai 2022

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, controlată de Ministerul Energiei cu 80% din capital, a terminat primul trimestru al anului cu un profit net consolidat de 1,29  miliarde lei, în creștere cu 70,1% față de perioada similară din 2021, și o cifră de afaceri de 2,35 miliarde lei, cu 65,7% mai mare, potrivit datelor acționarului minoritar Fondul Proprietatea.

Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania 
post criză.

Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

"În cursul perioadei, Hidroelectrica a plătit un impozit pe venit suplimentar de 339,3 milioane lei.", se arată în cel mai recent raport trimestrial al FP.

One United Properties – creștere explozivă a profitului net la T1. Compania este în negocieri pentru zece terenuri CITEȘTE ȘI One United Properties – creștere explozivă a profitului net la T1. Compania este în negocieri pentru zece terenuri

Potrivit sursei citate, prețul mediu de vânzare a energiei electrice realizat de Hidroelectrica a fost de 655,4 lei/MWh în T1 2022, în creștere cu 134,3% față de aceeași perioadă a anului precedent, în condițiile în care energia electrică totală vândută de Hidroelectrica a atins 3,20 TWh în primul trimestru, în scădere cu 30% față de aceeași perioadă a anului precedent.

FP și-a evaluat din nou în creștere deținerea de 20% din capitalul societății, din care vrea să listeze la bursă cel puțin trei sferturi, valoarea acesteia fiind reajustată, la 30 aprilie, în creștere cu 14% față de 30 martie. Prin extrapolare, asta înseamnă un plus de 7,2 miliarde lei la valoarea pachetului integral de acțiuni al Hidroelectrica, de la 49,6 la 56,8 miliarde lei.

Luna trecută, AGA companiei a decis ca Hidroelectrica să distribuie anul acesta dividende în valoare totală de 3,83 miliarde lei.

VIDEO Un avion s-a prăbușit pe un pod din Miami CITEȘTE ȘI VIDEO Un avion s-a prăbușit pe un pod din Miami

"(…) valoarea a fost actualizată pa baza celor mai recente informații financiare, celui mai recent multiplul de EBITDA derivat din analiza companiilor comparabile cotate pe piața de capital și celei mai recente estimări a discountului pentru lipsa lichidității (DLOM)", a transmis Fondul Proprietatea.

Fondul Proprietatea a inițiat demersurile de listare, dar are rețineri că, fără a vinde și o deținere semnificativă inclusiv pe bursa londoneză, va putea păstra dimensiunea tranzacției pentru a plasa 15% din acțiuni. Iar din cauza unei modificări recente a unui regulament ASF, FP va putea cota la Londra doar cel mult 1,5% din acțiunile producătorului de energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit hidroelectrica
valoare hidroelectrica
listare bursa hidroelectrica
scumpire energie