Luca-Nicolae Iacobici, numit interimar la conducerea Transelectrica, în locul lui Toni Teau

Luca-Nicolae Iacobici, numit interimar la conducerea Transelectrica, în locul lui Toni Teau
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2017

Transportatorul de energie Transelectrica, controlat de stat, l-a numit pe Luca-Nicolae Iacobici în funcția de membru provizoriu și președinte al directoratului, începând cu 1 iunie, în locul lui Toni Teau, urmând să ocupe acest post până la 16 septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mandatul este acordat pentru perioada rămasă din durata de valabilitate a mandatului predecesorului său, respectiv până la data de 16 septembrie, scrie News.ro.

"Numirea lui Luca-Nicolae Iacobici va deveni efectivă începând cu data semnării în fața notarului public a declarației de acceptare a mandatului de membru al directoratului companiei naționale de transport al energiei electrice Transelectrica", arată compania.

Iacobici  lucrează în Transelectrica din anul 2012, unde a deținut funcția de director al sucursalei de Transport Timișoara.

Transelectrica a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei, în scădere cu 28% față de perioada similară a anului trecut, în condițiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mai mare decât veniturile.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu și prim-ministrul Sorin Grindeanu deschid a doua ediție a Profit Growth Forum CITEȘTE ȘI Guvernatorul BNR Mugur Isărescu și prim-ministrul Sorin Grindeanu deschid a doua ediție a Profit Growth Forum

Veniturile totale au crescut în perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Transelectrica gestionează 81 de stații electrice la nivelul țării și 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează și operează sistemul electric de transport și este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pietei, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic Național (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deține 58,69% din acțiuni, și are o valoare de piață de 2,38 miliarde lei (528,8 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
luca-nicolae iacobici
transelectrica
toni teau