Ministrul Energiei: România va avea cei mai ieftini carburanți din UE, după Ungaria, în urma reducerii cu 50 de bani

Ministrul Energiei: România va avea cei mai ieftini carburanți din UE, după Ungaria, în urma reducerii cu 50 de bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2022

Textul Ordonanței de Urgență privind reducerea cu 50 de bani a prețului carburanților a fost elaborat și în urma acestei scăderi România va avea cel mai mic preț din Europa, după Ungaria, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
EXCLUSIV Cum va convinge Guvernul benzinarii să taie prețul: Mecanism opțional pentru a nu afecta benzinarii mici; partea statului va fi compensată din sume datorate către buget, impact bugetar de 200 milioane lei pe lună CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cum va convinge Guvernul benzinarii să taie prețul: Mecanism opțional pentru a nu afecta benzinarii mici; partea statului va fi compensată din sume datorate către buget, impact bugetar de 200 milioane lei pe lună

Oficialul a subliniat că 25 de bani din această reducere vor fi susținuți de la bugetul de stat și 25 de către operator și și-a exprimat convingerea că aceștia vor aplica Ordonanța, scrie Agerpres.

„Ieri s-a lucrat la Ministerul de Finanțe, toate ministerele, am lucrat împreună, s-a elaborat textul Ordonanței de Urgență. Este vorba de acei 50 de bani pe litru (…). În urma acestui acestei scăderi, practic, România va avea un preț, dacă nu mă înșel, la motorină, de un 1,7 euro și un pic și la benzină, 1,61 și un pic. Va fi practic, după Ungaria, care are deja un preț plafonat, cred că cel mai mic preț din Europa. (…) 25 de bani din acești 50 de bani vor fi susținuți de la bugetul de stat, prin Ministerul de Finanțe, iar 25 de bani vor fi susținuți ca o cheltuială deductibilă de către operatori. Și sunt convins, că să nu mă întrebați, sunt convins că marii operatori, marii deținători de rețele de stații de distribuție, care sunt și producători, au și rețele de stații de distribuție, vor aplica această ordonanță”, a explicat Virgil Popescu.

El a precizat că cei 25 de bani, fiind reducere comercială, sunt deductibili, așa cum prevede Codul fiscal, „deci au un avantaj fiscal suplimentar pe lângă recuperarea celor 25 de bani din partea bugetului de stat”.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat săptămâna trecută că prețul carburantului la pompă va fi compensat cu 50 de bani.

„Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă”, a declarat Ciucă, joi.

Mecanismul va fi aplicat pe o perioadă de trei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
pret