Noul șef al ANRE și-a vândut portofoliul de acțiuni listate la Bursă, dominat de dețineri la companii energetice care îl puneau în incompatibilitate. Cât a încasat cu aproximație

Noul șef al ANRE și-a vândut portofoliul de acțiuni listate la Bursă, dominat de dețineri la companii energetice care îl puneau în incompatibilitate. Cât a încasat cu aproximație
scris 7 iun 2023

Noul președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), George Niculescu, numit de Parlament pe 19 aprilie, și-a vândut întreg portofoliul de acțiuni listate la Bursa de Valori București, dominat de participații la companii energetice care îl puneau în incompatibilitate cu funcția. El a renunțat și la pozițiile de membru în Consiliile de Administrație ale Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Portul Constanța, Damen Shipyards Mangalia și Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, pe care le deținea anterior. 

Soluții pentru dezghețarea piețelor financiare, dezvoltarea bursei, a emitenților și instrumentelor disponibile vor fi dezbătute la Profit Piața de Capital.forum. Evenimentul, programat pe 13 iunie, de la ora 10.00, este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, al Băncii Transilvania și al ING Bank România, urmând a fi transmis live pe Profit News TV.

La audierea sa în comisiile parlamentare de dinainte de numire, Niculescu afirmase că, dacă va obține postul de președinte al ANRE, va renunța la toate acțiunile deținute la companii din domeniul energiei.

Pași spre încheierea conflictului din Siria: Opoziția vrea să reia negocieri directe sub egida ONU cu regimul lui Bashar al-Assad, scos din izolare de lumea arabă CITEȘTE ȘI Pași spre încheierea conflictului din Siria: Opoziția vrea să reia negocieri directe sub egida ONU cu regimul lui Bashar al-Assad, scos din izolare de lumea arabă

Membrii Comitetului de reglementare și conducerea ANRE (…) nu desfășoară activități cu caracter lucrativ în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale, cu excepția celor cu caracter didactic de instruire profesională, nu dețin acțiuni sau părți sociale și nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăți comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE, în condițiile legii″, stipulează OUG nr. 33/2007 privind organizarea și funcționarea ANRE.

Potrivit celei mai recente declarații de avere și interese de dinainte de numire, din 10 martie, George Niculescu deținea la acea dată un portofoliu de acțiuni listate la BVB în valoare totală de 1,386 milioane lei, din care 69% (954.000 lei) reprezentau titluri de companii energetice (Electrica SA, Romgaz, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Transelectrica și Transgaz), plus o deținere la Fondul Proprietatea, al cărui activ net este compus în proporție de peste 80% din participații la companii energetice, în principal Hidroelectrica. 

Noul șef al ANRE și-a vândut portofoliul de acțiuni listate la Bursă, dominat de dețineri la companii energetice care îl puneau în incompatibilitate. Cât a încasat cu aproximație

Noi condiții legale avizate pentru exonerarea clienților băncilor pentru locuințe de la restituirea primelor de stat CITEȘTE ȘI Noi condiții legale avizate pentru exonerarea clienților băncilor pentru locuințe de la restituirea primelor de stat

Ulterior, în prima declarație depusă de Niculescu ca președinte al ANRE, pe la jumătatea lunii trecute, nu mai apare nici o deținere de acțiuni. În schimb, apar două depozite bancare noi constituite la BRD, în sumă totală de 1,5 milioane lei, bani care provin în principal, cel mai probabil, din vânzarea acțiunilor. Documentul prezintă și valoarea dividendelor încasate în 2022, aferente titlurilor listate deținute, de peste 51.000 lei.

Potrivit aceleiași surse, în perioada decembrie 2022 – martie 2023, George Niculescu a vândut două terenuri agricole către GMD Agroland Tulcea a lui Tănase-Dumitru Camburi, încasând în total peste 235.000 lei, precum și un autoturism, cu 49.000 lei, către firma Covasna Estival 2002 SA a lui Constantin Bucovală, pentru care noul șef ANRE a și lucrat în trecut.

Un nou studiu arată că platforma de gheață a Antarcticii a crescut cu 5305 km2 în perioada 2009-2019. \ CITEȘTE ȘI Un nou studiu arată că platforma de gheață a Antarcticii a crescut cu 5305 km2 în perioada 2009-2019. "Acum e clar că Al Gore s-a înșelat complet"

Anul trecut, George Niculescu a încasat venituri nete de 117.059 lei ca secretar de stat în Ministerul Energiei, de 100.167 lei ca membru în CA-ul Nuclearelectrica, de 31.791 lei ca membru în CA-ul Romgaz, de 11.522 lei ca membru în CA-ul Portului Constanța și de 6.630 lei ca membru în Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia.

El a mai raportat pentru 2022 primirea unei moșteniri de 2.036,91 euro și 85.343,69 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
george niculescu anre
acțiuni listate companii energetice
avere președinte anre