OMV și-a vândut benzinăriile din Germania către EG Group pentru jumătate de miliard de euro

OMV și-a vândut benzinăriile din Germania către EG Group pentru jumătate de miliard de euro
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 15 dec 2020

OMV, principalul acționar al OMV Petrom, și EG Group au ajuns la un acord în vederea preluării de către EG Group a celor 285 de stații de alimentare deținute de compania austriacă în Germania. Pentru a se finaliza, tranzacția trebuie să mai primească aprobările agențiilor reglementatoare din domeniu, ceea ce face ca transferul efectiv să fie preconizat pentru 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prețul de achiziție se ridică la 485 milioane euro, însă EG Group își va asuma și datoriile existente, rezultând o valoare totală a tranzației de aproximativ 614 milioane euro.

Acordul vizează transferul a 285 de stații de alimentare din sudul Germaniei, majoritatea din Bavaria și Baden-Württemberg, care au însă un grad foarte mic de integrare cu rafinăria OMV din Germania, specializată în producția de produse petrochimice.

OMV va rămâne activă pe piața germană, concentrându-se pe cea petrochimică.

EXCLUSIV Transgaz a finalizat lucrările la gazoductul BRUA într-o zi liberă, de duminică. Cel mai important proiect de investiție al companiei, în valoare de aproape jumătate de miliard de euro - INFOGRAFIC CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz a finalizat lucrările la gazoductul BRUA într-o zi liberă, de duminică. Cel mai important proiect de investiție al companiei, în valoare de aproape jumătate de miliard de euro - INFOGRAFIC

“Vânzarea (stațiilor de alimentare din Germania - N.r.) reprezintă un pas suplimentar în programul nostru de înstrăinare de active de 2 miliarde de euro anunțat anterior, iar această tranzacție va reduce datoria OMV cu aproximativ jumătate de miliard de euro la momentul finalizării”, a declarat Rainer Seele, CEO-ul OMV, într-un comunicat.

EG Group este o companie britanică din Blackburn care operează benzinării și fast-food-uri în Europa, Statele Unite și Australia. Grupul a fost creat în noiembrie 2016 prin fuziunea dintre Euro Garages și EFR Group. La sfârșitul anului 2019, compania a raportat că operează 5.866 de benzinării și magazine în zece țări și are venituri de peste 20 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
germania
vanzare
benzinarii