Percheziții la birourile Eco Petroleum și Shell din Bulgaria, după inspecții similare la sediile Rompetrol și Lukoil

Percheziții la birourile Eco Petroleum și Shell din Bulgaria, după inspecții similare la sediile Rompetrol și Lukoil
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 apr 2016

Autoritățile antitrust bulgare au percheziționat vineri birourile Eco Petroleum și Shell Bulgaria, diviziile locale ale Hellenic Petroleum și Royal Dutch Shell, în cadrul unei anchete privind potențiale înțelegeri de cartel pe piața vânzării de combustibil, după inspecții similare la sediile Rompetrol și Lukoil din statul vecin, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a cerut Comisiei pentru Protecția Concurenței să grăbească verificările la companiile din sectorul petrolier, în condițiile în care populația reclamă prețurile ridicate la combustibili, în pofida declinului accentuat al cotațiilor internaționale ale petrolului.

Reprezentanții Eco și Shell au arătat că vor coopera cu autoritățile bulgare și au negat că ar fi încheiat înțelegeri referitoare la prețul de vânzare al combustibililor.

Înalta Curte reduce cu aproape 69 mil. lei amenda primită de OMV Petrom de la Consiliul Concurenței în 2011 CITEȘTE ȘI Înalta Curte reduce cu aproape 69 mil. lei amenda primită de OMV Petrom de la Consiliul Concurenței în 2011

Verificările de vineri urmează unor inspecții similare efectuate, în această lună, la birourile din Bulgaria ale Rompetrol și Lukoil.

În februarie, autoritățile bulgare au lansat o anchetă pentru a stabili dacă există infracțiuni legate de un abuz de poziție dominantă și înțelegeri de cartel pe piața vânzării de combustibil, ca urmare a unei analize care a identificat similarități între politicile de preț ale mai multor companii, printre care Shell Bulgaria, Rompetrol Bulgaria, Eco Petroleum, OMV Bulgaria, NIS Petrol și Lukoil Bulgaria.

Analiza a relevat existența unor prețuri ridicate la comercializarea combustibililor, lipsa unei reacții adecvate la declinul prețului țițeiului pe plan global și a prețurilor de producție, care ar fi putut avea ca rezultat practici anticoncurențiale sub forma unor înțelegeri de cartel.

viewscnt
Afla mai multe despre
eco petroleum
shell
bulgaria
perchezitii
ancheta antitrust
rompetrol