Prețul petrolului a scăzut cu peste 3%, după datele privind creșterea stocurilor de țiței din SUA

Prețul petrolului a scăzut cu peste 3%, după datele privind creșterea stocurilor de țiței din SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 dec 2015

Cotațiile petrolului au scăzut miercuri cu peste 3% pe piețele internaționale, după ce datele privind creșterea neașteptată a stocurilor de țiței din SUA în penultima săptămână a anului au reaprins temerile investitorilor legate de menținerea unui excedent de producție la nivel global pe parcursul anului 2016, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), stocurile de țiței ale companiilor americane au crescut cu 2,6 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 25 decembrie, în timp ce majoritatea analiștilor anticipau o scădere de 1 milion de barili.

În urma datelor prezentate de IEA, prețul petrolului WTI a scăzut pe bursa de la New York cu 3,5%, la 36,54 dolari/baril. Cotațiile Brent, de referință pe bursa de la Londra, au coborât cu 3%, la 36,66 dolari/baril.

Cifra publicată miercuri de IEA este mai mică decât cea avansată cu o zi în urmă de Institutul American al Petrolului, care a estimat o creștere a stocurilor de țiței de 2,9 milioane de barili.

Cotațiile petrolului au crescut marți cu aproximativ 3%, în condițiile în care investitorii se așteaptă la o revenire a cererii pe piața nord-americană pe fondul temperaturilor scăzute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
cotatii
iea
stocuri
titei