Prețurile petrolului au crescut cu circa 1 dolar, la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni

Prețurile petrolului au crescut cu circa 1 dolar, la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2020

Prețurile petrolului au crescut marți cu circa 1 dolari, la cel mai ridicat nivel din ultimele peste patru luni, susținute de acordul UE pentru relansarea economiei după pandemia de coronavirus și de informațiile promițătoare referitoare la studiile clinice pentru vaccinuri împotriva Covid-19, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Creșterea cotațiilor a fost determinată și de posibila scădere a stocurilor de petrol și produse rafinate din Statele Unite, potrivit sondajelor de opinie realizate de Reuters, arată news.ro.

Prețul petrolului Brent a urcat cu 1,02 dolari, respectiv cu 2,4%, la 44,3 dolari pe baril.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă: Consumatorii ar trebui să fie vigilenți și după 1 iulie și să-și schimbe furnizorul de gaze, dacă apar oferte atractive CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă: Consumatorii ar trebui să fie vigilenți și după 1 iulie și să-și schimbe furnizorul de gaze, dacă apar oferte atractive

Cotația petrolului West Texas Intermediate, de referință pe piața americană, a urcat cu 94 de cenți, sau cu 2,3%, la 41,75 dolari pe baril. Ambii indici au atins în timpul tranzacțiilor cel mai ridicat nivel de după data de 6 martie.

Prețurile au fost stimulate de acordul liderilor Uniunii Europene referitor la crearea unui fond de 750 de miliarde de euro pentru refacerea economiilor din regiune afectate de epidemia de coronavirus.

Acordul permite Comisiei Europene să strângă miliarde de euro de pe piețele de capital în numele celor 27 de state, un act de solidaritate fără precedent în cele aproape 7 decenii de integrare europeană.

Acțiunile la nivel global și euro au atins maxime ale ultimelor câteva luni.

Dolarul, folosit la tranzacționarea majorității contractelor pentru petrol, a scăzut marți la cel mai redus nivel din luna martie, față de un coș de valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret