Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 2%, ca efect al reducerii îngrijorării privind riscurile de transport în Marea Roșie

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 2%, ca efect al reducerii îngrijorării privind riscurile de transport în Marea Roșie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2023

Prețurile petrolului au scăzut joi cu aproape 2%, în condițiile reducerii îngrijorărilor legate de întreruperile transportului maritim pe ruta Mării Roșii, chiar dacă tensiunile din Orientul Mijlociu continuă să se agraveze, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent cu livrare în februarie au scăzut cu 1,3%, la 78,58 dolari pe baril, în tranzacții reduse înainte de expirarea lor iminentă, în timp ce contractul mai activ pentru luna martie a scăzut cu 1,53 de cenți, sau cu aproximativ 1,9%, la 78,01 dolari pe baril, scrie News.ro.

Comisia Europeană critică dur România pentru cum arată planul național privind energia și clima. Documentul a fost trimis târziu, este lipsit de măsuri și informații, iar obiectivele sunt slabe CITEȘTE ȘI Comisia Europeană critică dur România pentru cum arată planul național privind energia și clima. Documentul a fost trimis târziu, este lipsit de măsuri și informații, iar obiectivele sunt slabe

Contractele futures pentru țițeiul WTI din SUA au coborât cu 1,4 de cenți, sau cu aproximativ 1,9%, în la 72,71 dolari pe baril.

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 2% miercuri, deoarece marile firme de transport maritim au început să se întoarcă în Marea Roșie.

Grupul Maersk din Danemarca va orienta aproape toate navele de containere care navighează între Asia și Europa prin Canalul Suez de acum înainte, în timp ce deviază doar câteva în jurul Africii, a arătat joi programul grupului.

Companiile maritime mari, inclusiv giganții transportatori de containere Maersk și Hapag-Lloyd au încetat să mai folosească rutele Mării Roșii și Canalul Suez la începutul acestei luni, după ce gruparea militantă Houthi din Yemen a început să vizeze navele, perturbând comerțul global.

Cu toate acestea, o coaliție creată de SUA pentru a calma tensiunile din Marea Roșie nu a întreprins până acum o acțiune coordonată, așa cum se spera.

La o săptămână după lansarea forței maritime, mulți aliați nu vor să fie asociați cu aceasta, reflectând parțial fisurile create de conflictul din Gaza, în care SUA își mențin sprijinul ferm pentru Israel, chiar dacă criticile internaționale asupra ofensivei acestuia în Gaza cresc.

Israelul și-a escaladat puternic războiul la sol din Gaza încă dinainte de Crăciun, șeful de personal israelian Herzi Halevi spunând reporterilor săptămâna aceasta că războiul va continua ”multe luni”.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret