Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 2%, din cauza cererii slabe și a stocurilor din SUA

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 2%, din cauza cererii slabe și a stocurilor din SUA
scris 12 iun 2019

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 2%, din cauza perspectivei slabe a cererii și a creșterii stocurilor de țiței din Statele Unite, în pofida așteptărilor în creștere referitoare la menținerea restricțiilor de producție de către OPEC și Rusia, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent, de referință pe piețele internaționale, este în declin cu 1,86%, la 61,13 dolari pe baril, scrie News.ro.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a coborât cu 1,95%, la 52,23 dolari pe baril.

Rata anuală a inflației a scăzut CITEȘTE ȘI Rata anuală a inflației a scăzut

Administrația americană pentru informații în domeniul energiei (EIA) a redus estimările privind creșterea cererii de petrol în 2019, într-un raport referitor la producția de țiței a SUA, publicat marți.

Astfel, EIA a redus această estimare cu 160.000 de barili de petrol pe zi, la 1,22 milioane de barili pe zi. Estimarea privind producția de petrol a SUA în 2019 a fost redusă la 12,32 de milioane de barili pe zi, cu 140.000 de barili pe zi sub previziunea din luna mai.

Presiunile asupra prețurilor au fost menținute și de creșterea surprinzătoare a stocurilor de petrol ale Statelor Unite.

”Investitorii sunt îngrijorați de creșterea recentă a stocurilor de țiței din SUA”, a explicat banca ANZ, într-o notă adresată clienților.

Stocurile de petrol ale SUA au crescut cu 4,9 milioane de barili, în săptămâna încheiată în iunie, la 482,8 milioane de barili, potrivit datelor American Petroleum Institute (API). Analiștii anticipau o scădere a stocurilor cu 481.000 de barili.

Pe lângă îngrijorările provocate de creșterea ofertei, tensiunile comerciale dintre Statele Unite și China, cele mai mari consumatoare de petrol din lume, au și ele un efect negativ asupra prețurilor.

Reprezentanții OPEC se vor întâlni pe 25 iunie, iar ulterior vor avea discuții cu aliați precum Rusia, până pe 26 iunie. Surse din Rusia au sugerat că întâlnirea ar putea fi amânată până pe 3-4 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
sua