Producția de gaze din Marea Britanie a crescut

Producția de gaze din Marea Britanie a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2022

Producția de gaze din Marea Britanie a crescut cu 26% în prima jumătate a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a declarat o organizație din industrie, în timp ce țara reduce importurile de energie rusă ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea cu 3,5 miliarde de metri cubi a volumului de gaze produse local este suficientă pentru a încălzi aproape 3,5 milioane de case din Regatul Unit timp de un an, a declarat Offshore Energies UK (OEUK), o organizație industrială a producătorilor offshore de petrol, gaze, hidrogen și energie eoliană, într-un comunicat.

VIDEO Grecii de pe lotul 3 al autostrăzii de Centură A0 au fost penalizați pentru întârzieri. Stadiul pe cele trei loturi de pe partea de sud CITEȘTE ȘI VIDEO Grecii de pe lotul 3 al autostrăzii de Centură A0 au fost penalizați pentru întârzieri. Stadiul pe cele trei loturi de pe partea de sud

Cifrele înseamnă că aproximativ jumătate din nevoile de gaze ale țării în ultimele luni au fost acoperite de resurse interne, se arată în comunicat.

Gazele au contribuit la 44% din producția de electricitate a Regatului Unit luna trecută, în timp ce a furnizat agent termic pentru 85% din locuințe, scrie News.ro.

”Dacă vrem să ne continuăm eforturile de a proteja aprovizionarea cu gaze din Regatul Unit, care rămâne coloana vertebrală a mixului nostru energetic pentru electricitate, încălzire și procese industriale, avem nevoie de politicieni din toate părțile care să susțină energia produsă aici, în Regatul Unit”, a declarat Mike Tholen, directorul pentru durabilitate al OEUK.

Creșterile au fost determinate de exploatarea unor noi zăcăminte de gaze în sudul Mării Nordului, inclusiv zăcământul Tolmount al Harbour Energy și proiectul Saturn Banks al IOG, a spus OEUK.

Guvernul britanic caută să stimuleze producția internă de energie și să reducă dependența de importuri, inclusiv din Rusia.

Datele publicate au arătat că Marea Britanie nu a importat combustibil din Rusia în iunie, pentru prima dată.

 Facebook, Amazon, Apple, Google și Netflix consumă energie electrică cât România CITEȘTE ȘI Facebook, Amazon, Apple, Google și Netflix consumă energie electrică cât România

Prețurile angro ale gazelor britanice au atins niveluri record în acest an, după invazia Rusiei în Ucraina, mărind presiunea asupra bugetelor gospodăriilor, pe măsură ce facturile cresc.

Liz Truss, candidata cu cele mai mari șanse să îl urmeze pe Boris Johnson în funcția de prim-ministru, a spus că va colabora cu companiile energetice pentru a mpri oferta și a ajuta astfel la scăderea prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
marea britanie