Producția de petrol a OMV Petrom s-a redus cu peste 6%, în timp ce volumul de gaze extras a rămas constant

Producția de petrol a OMV Petrom s-a redus cu peste 6%, în timp ce volumul de gaze extras a rămas constant
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 12 ian 2018

Producția de hidrocarburi a celei mai importante companii petroliere din România, OMV Petrom, s-a micșorat în trimestrul al patrulea al anului trecut cu 6,4% sau 5 mii de barili echivalent petrol pe zi (bep/zi) în comparație cu perioada similară a anului precedent, în pofida majorării cotațiilor medii ale petrolului Brent de la 49,3 la 61,3 dolari pe baril.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă producția de gaze naturale a rămas constantă, de 92 mii bep/zi, atât raportată la trimestrul al patrulea din 2016 , cât și la trimestrul al treilea al anului trecut, producția de petrol a companiei s-a redus la 73 mii bep/zi, cu o mie de bep/zi sub rezultatul din trimestrul precedent și cu 5 mii bep/zi sub producția din ultimele trei luni ale lui 2016.

Majorarea prețului internațional mediu al petrolului (de la 49,3 la 61,3 dolari pe baril în cazul Brent și de la 47,89 la 40,77 dolari pe baril în cazul Urals, a condus și la o creștere a prețului mediu realizat de companie de la 41,55 la 52,61 dolari pe baril, se precizează într-o prezentare a indicatorilor cheie a OMV Petrom dedicată investitorilor.

Schimbări majore la compania ce gestionează participațiile statului în energie. CA-ul a fost înlocuit in corpore, iar 4 din 5 administratori sunt acum membri ALDE, partidul ministrului Petcu CITEȘTE ȘI Schimbări majore la compania ce gestionează participațiile statului în energie. CA-ul a fost înlocuit in corpore, iar 4 din 5 administratori sunt acum membri ALDE, partidul ministrului Petcu

Aprecierea prețului petrolului a condus însă și la o reducere a marjei de rafinare în ceeași perioadă, de la 7,14 dolari pe baril în trimestrul al patrulea al lui 2016 și 8,75 dolari pe baril în trimestrul al treilea al acestui an aceasta coborând la 6,16 dolari pe baril, în pofida unei rate de utilizare a rafinăriei Petrobrazi de peste 90%.

Repunerea în funcțiune a centralei electrice de la Brazi, indisponibilă în ultimul an fie parțial, fie chiar în întregime, a condus la o creștere a producției de energie electrică la 1,05 TWh, de la 0,75 TWh în trimestrul al treilea și 0,82 în perioada similară a lui 2016. În trimestrul al doilea al acestui an, producția de electricitate a OMV Petrom a fost de doar 0,16 TWh.

Vânzările de gaze către terți s-au redus cu 1,3 TWh în comparație cu cele din ultimelele trei luni ale lui 2016, însă s-au majorat cu 2,1 TWh în comparație cu cele din trimestrul al treilea, ajungând la 11,13 TWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
producție
petrol
gaze
omv petrom