Romgaz pregătește emiterea de obligațiuni de 2,5 miliarde lei pentru Neptun Deep

Romgaz pregătește emiterea de obligațiuni de 2,5 miliarde lei pentru Neptun Deep
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 30 ian 2024

Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, pregătește emiterea anul acesta a unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 2,5 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cheltuielile de investiții programate pentru anul în curs, în valoare totală de 4,733 miliarde lei, vor fi finanțate din surse proprii (2,217 miliarde lei) și printr-o emisiune de obligațiuni de 2,5 miliarde lei. Planurile investiționale pe 2024 includ și construirea unui parc fotovoltaic cu putere instalată de circa 40 MW.

FOTO Ford Pro a dezvăluit noul Transit Connect, cu motorizări PHEV CITEȘTE ȘI FOTO Ford Pro a dezvăluit noul Transit Connect, cu motorizări PHEV

70% (3,293 miliarde lei) din investițiile Romgaz din 2024 vor reprezenta finanțări acordate subsidiarei Romgaz Black Sea Ltd., care deține 50% din cea mai mare concesiune offshore de gaze naturale din Marea Neagră, Neptun Deep, pentru care decizia finală de investiție a fost luată vara trecută.

Atunci, directorul general al companiei, Răzvan Popescu, a declarat că Romgaz intenționează să atragă un miliard de euro de pe piețele internaționale și locale de capital, printr-o emisiune de obligațiuni desfășurată în 2 etape egale, de câte 500 milioane euro, din care prima se va derula în 2024.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Romexpo analizează condițiile pentru a face un hipodrom în locul centrului expozițional. În urmă cu peste 60 de ani exista Hipodromul Băneasa, după arhitectura unui celebru hipodrom parizian CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO&FOTO Romexpo analizează condițiile pentru a face un hipodrom în locul centrului expozițional. În urmă cu peste 60 de ani exista Hipodromul Băneasa, după arhitectura unui celebru hipodrom parizian

Romgaz Black Sea Ltd. are pre-bugetate pentru anul acesta investiții de 3,06 miliarde lei în Neptun Deep.

Începând cu 1 august 2022 (data finalizării tranzacției Neptun Deep cu americanii de la ExxonMobil – n.r.), Romgaz finanțează activitatea de exploatare și finanțarea lucrărilor de investiții ale Romgaz Black Sea Ltd. În acest sens, Romgaz acordă finanțare către Romgaz Black Sea Ltd. și înregistrează venituri din dobânzi. Procentul de dobândă aferent contractelor de împrumut în vigoare este estimat la 7,5% pe an. Începând cu luna iulie 2024 s-a prevăzut majorarea capitalului social al Romgaz Black Sea Ltd. cu valoarea acestor împrumuturi″, scrie în proiectul de buget.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz obligațiuni
romgaz neptun deep
romgaz investiții
romgaz gaze naturale marea neagră