Romgaz vrea parc fotovoltaic de 60 MW și întreabă în piață

Romgaz vrea parc fotovoltaic de 60 MW și întreabă în piață
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 10 iun 2021

Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze naturale din România, controlat de statul român prin Ministerul Energiei cu peste 70% din acțiuni, vrea să-și construiască un parc fotovoltaic cu putere instalată de circa 60 MW, ca parte a strategiei sale de diversificare și "înverzire" a afacerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Decizia a fost luată în urma efectuării unui studiu de oportunitate privind posibilitățile de dezvoltare ale afacerilor Romgaz în domeniul producerii de energie din surse regenerabile (eoliene, solare, energie geotermală și biogaz).

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Acum, Romgaz întreabă în piață cât ar costa etapa următoare, respectiv achiziția unui studiu de fezabilitate pentru o centrală electrică solară de aproximativ 60 MW.

Potrivit unui document al companiei, Romgaz are deja în vedere o anumită locație pentru implementarea proiectului, neprecizată, și așteaptă de la consultantul care va întocmi studiul de fezabilitate o a doua propunere de locație, care va trebui selectată într-unul dintre cele 3 județe ale țării care vor fi nominalizate de către companie.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Consultantul, care va fi ales printr-o procedură de licitație, va trebui să elaboreze, pe baza temei de proiectare furnizate de Romgaz, și caietul de sarcini pentru contractul de proiectare și execuție de lucrări de construire a parcului fotovoltaic.

Romgaz se numără printre companiile energetice de stat cu cele mai multe proiecte investiționale anunțate, cum ar fi preluarea ExxonMobil România pentru perimetrul offshore de gaze Neptun Deep, proiectul gaz-hidrogen de la Halânga, realizarea unei fabrici de metanol, construirea unei noi centrale la Galați în parteneriat cu Liberty Steel sau achiziția distribuitorului și furnizorului de gaze Mehedinți Gaz. În plus, compania are de finalizat mult-întârziatele lucrări de construire a noii centrale pe gaze de la Iernut.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz parc fotovoltaic
romgaz proiect investitii
romgaz diversificare business