Rompetrol a inaugurat în Filiași cea de-a 114-a stație sub franciza Rompetrol Partener, ajungând la un număr de aproape 900 de puncte de distribuție

Rompetrol a inaugurat în Filiași cea de-a 114-a stație sub franciza Rompetrol Partener, ajungând la un număr de aproape 900 de puncte de distribuție
scris 27 nov 2018

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis o nouă stație, cea de-a 114-a, sub franciza Rompetrol Partener, în orașul Filiași, județul Dolj, investiția estimată fiind de 1,2 milioane de dolari. Stația a fost construită și este operată de firma Azalis, care mai deține alte 6 unități Rompetrol Partener în regiune.

La finalul lunii septembrie, Rompetrol Downstream opera la nivel național un număr de 895 puncte de comercializare carburanți (stații proprii, stații Rompetrol Partener, stații Rompetrol Expres, etc), în creștere cu 102 de unități față de perioada similară din 2017. În plus, Rompetrol mai administra și 6 depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) și 3 stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Principala sa companie concurentă, OMV Petrom, opera, la finalul lunii iunie, 404 stații proprii, la care se adaugă cele 153 stații sub brandul OMV.

Rompetrol a inaugurat în Filiași cea de-a 114-a stație sub franciza Rompetrol Partener, ajungând la un număr de aproape 900 de puncte de distribuție

Stația, care va avea 19 angajați, este dotată și cu punct de alimentare cu gaz petrolier lichefiat, spălătorie auto (inclusiv pentru microbuze), zone de magazin și bar, localitatea fiind un important nod rutier al regiunii Oltenia.

“Aceasta este a 114 stație deschisă sub brandul Rompetrol Partener, un sistem de franciză care le oferă acestora experiența, cunoștințele și sprijinul companiei în gestionarea și dezvoltarea unui business cu carburanți la standarde internationale”, spune Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International și Director General al Rompetrol Downstream.

Conceptul Rompetrol Partener a fost lansat în 2002 și se bazează pe o realție de win-win pentru ambii parteneri: Rompetrol își extinde la nivel național a rețeaua de distribuție carburanți, în timp ce partenerul își modernizează stația și își poate crește vânzările prin asocierea cu un brand puternic.

Pe lângă accesul la o rețea națională de benzinării, intrarea sub umbrela francizei Rompetrol Partener asigură aprovizionarea cu carburanții Efix și EfixS, accesul la portofoliul de clienți Rompetrol, dar și investiția Rompetrol în semnalistica stației și sistemul informatic de gestiune a vânzărilor de carburanți. Mai mult, stațiile operate in franciză primesc suportul Rompetrol în ceea ce privește standardele de operare, instruirea angajaților din stații și accesul la campaniile naționale de marketing. De asemenea Rompetrol oferă partenerilor posibilitatea extinderii afacerii din benzinărie cu servicii conexe: GPL, butelii și alte servicii.

“Franciza Rompetrol Partener a evoluat odată cu compania noastră și a pus accent pe performanță, calitate și alinierea la standardele europene. În ultimii trei ani, stațiile din franciza Rompetrol Partener au trecut printr-un proces accelerat de rebranding și aliniere la noile elemente de identitate vizuală ale brandului Rompetrol. În paralel cu dezvoltarea rețelei existente de stații deschise în francize, în perioada 2017-2018 s-au deschis 12 astfel de stații. Ne dorim că în perioada 2019-2023 să atingem un ritm anual de creștere de cel puțin 10 noi unități”, a adăugat Vlad Rusnac.

Rompetrol Downstream, împreună cu Rompetrol Gas, au înregistrat în primele trei trimestre ale acestui an o creștere cu 8% a cantităților totale de carburanți comercializați (benzină, motorină, GPL) pe plan intern, de la circa 1,69 milioane tone în primele nouă luni din 2017 la 1,82 milioane tone.

Pe segmentul de retail, companiile au consemnat o majorare cu 2% a volumelor comercializate, evoluția fiind susținută de programului de rebrading al benzinăriilor Rompetrol și a punctelor de distribuție GPL auto, continuarea programelor de optimizare și reducere a costurilor operaționale, dar și de finalizare a 4 noi stații proprii (București – Bragadiru, Bacău, Baia Mare și Sovata).

Pe segmentul de en-gros, aceasta și-a extins prezența de la începutul anului cu 85 de noi baze interne de 9 și 20 metri cubi, cantitățile totale vândute pe acest canal fiind cu 17% în primele nouă luni ale anului peste cele din perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
statii
rompetrol
benzina
morotina