Șeful diplomației austriece vrea ca livrările de gaz rusesc să fie excluse de la sancțiunile împotriva Moscovei

Șeful diplomației austriece vrea ca livrările de gaz rusesc să fie excluse de la sancțiunile împotriva Moscovei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2022

Livrările de gaz rusesc nu ar trebui supuse sancțiunilor Uniunii Europene în criza privind Ucraina, consideră ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, potrivit DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gazoductul Nord Stream 2 din Marea Baltică ar trebui de asemenea exclus, a subliniat politicianul conservator în ziarul Die Presse.

VIDEO Ora de Profit.ro - Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO: Românii să se preocupe de alte probleme, suveranitatea teritorială e apărată de NATO. Investiția în apărare nu e însă un moft CITEȘTE ȘI VIDEO Ora de Profit.ro - Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO: Românii să se preocupe de alte probleme, suveranitatea teritorială e apărată de NATO. Investiția în apărare nu e însă un moft

Schallenberg a precizat pentru cotidianul austriac că Nord Stream 2 nu este încă funcțional, prin urmare acest gazoduct nu ar putea fi folosit ca amenințare, scrie Agerpres.

"Noi, în Europa, suntem într-o anume măsură dependenți de energia din Rusia", a spus șeful diplomației austriece.

"Nu vom putea să schimbăm acest lucru peste noapte, dacă vrem căldură și electricitate", a adăugat el.

Ministrul a subliniat totuși că se lucrează intens la pregătirea de sancțiuni economice și financiare ale Uniunii Europene în cazul unei invazii a Rusiei în Ucraina.

"Va exista un răspuns clar, fără echivoc și rapid în cazul unei escaladări", a spus Schallenberg, care nu a exclus o suspendare a Rusiei din sistemul bancar de plăți SWIFT.

Austria încearcă în mod tradițional să aibă relații bune cu Rusia. Unul dintre motivele principale îl reprezintă energia, în contextul în care compania austriacă de petrol și gaze OMV este unul dintre investitorii de la Nord Stream 2.

Un important centru de gaze naturale care distribuie gaz rusesc către țările europene este de asemenea localizat în apropiere de Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexander schallenberg
gaz
austria