Un alt director părăsește BP, după ce, la începutul anului, Christina Verchere a acceptat să devină noul CEO al OMV Petrom

Un alt director părăsește BP, după ce, la începutul anului, Christina Verchere a acceptat să devină noul CEO al OMV Petrom
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 26 ian 2018

Un alt membru al conducerii British Petroleum (BP), directorul executiv al diviziei globale de gaze naturale lichefiate (GNL), Jay Gulley, va părăsi compania britanică, după ce, în urmă cu numai două săptămâni, șeful regional pentru Asia și Pacific, Christina Verchere, a decis să-și încheie cariera de peste 20 de ani în compania britanică, acceptând poziția de CEO al OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Reuters, trei surse din cadrul companiei britanice au confirmat plecarea lui Jay Gulley și înlocuirea sa cu Jared Kaiser, în prezent vicepreședinte în cadrul companiei.

Foarte probabil, cei doi oficiali demisionari ai British Petroleum au colaborat în cadrul celui mai important proiect realizat de Christina Verchere în calitate de președinte regional al diviziei Asia-Pacific, proiect legat de domeniul de activitate coordonat de Gulley, cel al gazelor naturale lichefiate (GNL).

După ce a găsit gaze în Suceava, unde lucrează cu o companie controlată de unul dintre fiii unui miliardar de origine uzbecă, Prospex a dat lovitura și în Italia CITEȘTE ȘI După ce a găsit gaze în Suceava, unde lucrează cu o companie controlată de unul dintre fiii unui miliardar de origine uzbecă, Prospex a dat lovitura și în Italia

În vara anului 2016, Verchere a dat startul unei investiții estimate la 8 miliarde de dolari în cea de-a treia unitate a unui complex de producție de gaze naturale lichefiate (LNG) în Indonezia, aprovizionat cu gaze extrase din perimetrul offshore Tangguh și care este proiectat să fie pus în funcțiune în 2020. În mai anul trecut, BP a semnat un contract de furnizare de LNG pe 15 ani cu monopolul de stat pe energie electrică al Indoneziei.

La începutul acestui an actualul CEO al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a anunțat că va părăsi compania după 12 ani, urmând a fi înlocuită de Christina Verchere.

Schimbarea va fi efectivă cel mai târziu pe 20 mai 2018, numirea Christinei Verchere fiind făcută, deocamdată, doar pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe data de 16 aprilie, 2019. Christina Verchere a acceptat numirea și va prelua poziția în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
bp
demisie
gnl
verchere
omv petrom