VIDEO Iulian Iancu apreciază că pana de curent din Capitală este consecința privatizării. Transelectrica, operator de stat, și-a asumat însă responsabilitatea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 2 nov 2017

Întreruperile furnizării de curent electric tot mai dese și de durată sunt rezultatul privatizării din domeniul energetic, a indicat, miercuri, într-o emisiune televizată, președintele Comisiei de anchetă a ANRE, Iulian Iancu, referindu-se la pana de curent înregistrată miercuri seara în Capitală. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe cartiere din București au fost afectate miercuri seara de o pană de curent, întreruperi fiind semnalate și în cazul semafoarelor rutiere.

Atât E-Distribuție Muntenia, cât și Transelectrica (companie de stat) au confirmat faptul că avaria de miercuri, ca și cea de pe 21 octombrie, nu a fost responsabilitatea operatorului privat, ci a celui de stat.

“Înainte să începem emisiunea, tocmai a avut loc o întrerupere de alimentare cu energie electrică la metrou (…) În perioada de gestiune a sistemului energetic de către statul român 100%, dacă aveai o întrerupere și nu o realimentai în jumătate de oră, era un dezastru, un dezastru. Mă refer la întreruperi de acestea, mici. Acum avem întreruperi de peste 48 de ore, de 72 de ore, am avut întreruperi de cinci zile, șapte zile”, a afirmat deputatul social-democrat.

În opinia sa, “calitatea serviciului (de furnizare și distribuție de energie electrică - n.r.), care a fost deficitară de la procesul de privatizare până astăzi, nu a fost îmbunătățită substanțial, așa cum am fi crezut cu toții.”

“Dacă dumneavoastră vă aduceți aminte de întreruperi în București în perioada când statul român gestiona Electrica, să știți că nu a existat precedent ca mod de acțiune, aveam echipe de intervenții. Au desființat echipele de intervenții, au desființat echipele care stăteau cu arma la picior, pentru orice întreruperi se mobilizau și reparau defectul imediat. Deci a scăzut calitatea serviciului, asta vreau să vă spun, în mod dramatic și în mod surprinzător”, a susținut președintele Comisiei de anchetă a ANRE.

După ce miercuri E-Distribuție Muntenia a anunțat că avaria nu s-a înregistrat în rețeaua sau instalațiile sale, joi dimineață Transelectrica a explicat cauzele acesteia: “Avaria înregistrată miercuri după-amiază în Stația electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acționare al întrerupătorului de 220 kV și din circuitele secundare aferente autotransformatorului. Defecțiunea a fost remediată în jurul orei 0.00, revenindu-se la schema de alimentare normală. (...) nu au avut loc deteriorări de echipamente în stație."

viewscnt
Afla mai multe despre
pana
curent
capitala
privatizare
transelectrica
iancu