Rafila acuză medicii de atitudini distante față de pacienți: Comportamentul uman lipsește de foarte multe ori

Rafila acuză medicii de atitudini distante față de pacienți: Comportamentul uman lipsește de foarte multe ori

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat la Iași că de multe ori pacienții sunt tratați de personalul medical cu atitudini distante, deși ei au nevoie nu doar de tratamentul specific afecțiunilor lor, ci și de "foarte multă empatie, foarte multă grijă". Acesta este unul dintre motivele pentru care încrederea în sistemul public de sănătate este afectată, spune Rafila.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Comportamentul uman lipsește de foarte multe ori și încrederea în sistemul public, în general, și sistemul de sănătate, în particular, este afectată datorită faptului că ne tratăm de multe ori pacienții într-un mod distant, când ei au nevoie de foarte multă atenție, de foarte multă empatie, foarte multă grijă", a afirmat Alexandru Rafila la inaugurarea oficială a Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Leksell Gamma Knife din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, notează Agerpres.

Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech, acuzându-le că i-au copiat tehnologia pentru vaccinul COVID CITEȘTE ȘI Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech, acuzându-le că i-au copiat tehnologia pentru vaccinul COVID

Ministrul Sănătății a declarat totodată că este nevoie de o mai puțină politizare a sistemului de sănătate din România. "Dacă vrem să îmbunătățim sistemul de sănătate din România, trebuie să lucrăm foarte mult în educarea oamenilor, în general, educarea personalului medical și să reușim să fim într-adevăr oameni și să politizăm mai puțin lucrurile", a spus ministrul.

Acesta a dat exemplul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, unde de trei săptămâni funcționează Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Leksell Gamma Knife. "(Spitalul de Neurochirurgie - n.r) este un spital în subordinea Consiliului Județean Iași, laboratorul a fost început în timpul unei administrații, continuat de cealaltă administrație. Este un exemplu de continuitate. Cred că el nu este dedicat unui scop politic, ci este dedicat oamenilor din acest județ și din această țară. Oamenii, în marea lor majoritate, au sau nu opțiuni politice, dar au nevoie de servicii medicale. Cred că datoria noastră este să-i servim indiferent din partea cărui partid politic și să încercăm să rezolvăm problemele de sănătate ale oamenilor din România", declarat ministrul Sănătății.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul sănătății
alexandru rafila