Acțiunile europene au deschis în scădere, urmând tendința globală, după revizuirea estimărilor de vânzări de către Apple

Acțiunile europene au deschis în scădere, urmând tendința globală, după revizuirea estimărilor de vânzări de către Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2019

Acțiunile europene au început tranzacțiile de joi în scădere, urmând tendința negativă a burselor la nivel mondial, după revizuirea în sens negativ a estimărilor de vânzări de către Apple, care a amplificat temerile referitoare la încetinirea creșterii economiei global, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 este în scădere cu 0,6%, FTSE al bursei din Londra cu 0,24%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,75%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,61%. La Madrid, indicele IBEX 35 coborară cu 0,3%, în timp ce indicele FTSE MIB al bursei din Milano scade cu 0,3%, scrie News.ro.

Principalul motiv al acestui declin este o scrisoare a directorului general al Apple, Tim Cook, adresată investitorilor, în care a redus estimările referitoare la veniturile gigantului din industria tehnologiei la 84 de miliarde de dolari, de la un interval de 89-93 de miliarde de dolari prognozat anterior. Compania a redus și marja brută de profit la aproximativ 38%, de la 38%-38,5%.

China National Tobacco, cel mai mare producător de țigări din lume, vrea să își listeze la bursă divizia internațională CITEȘTE ȘI China National Tobacco, cel mai mare producător de țigări din lume, vrea să își listeze la bursă divizia internațională

Problemele Apple în China, o piață uriașă pentru producătorul iPhone, unde obține circa 15% din veniturile sale globale, sunt provocate de războiul comercial dintre SUA și China, dar și de alți factori, cum ar fi faptul că Apple oferă baterii de schimb pentru iPhone-urile mai ieftine, potrivit scrisorii.

Acțiunile asiatice au avut și ele o evoluție negativă, în timp ce contractele futures de pe Wall Street sugerează că Wall Street va deschide joi în scădere.

Indicele sud-coreean Kospi a scăzut cu 0,2%, tras în jos de declinul titlurilor furnizorilor Apple, în timp ce indicele chinez Hang Seng a coborât cu 0,5%.

Contractele futures Dow indică un declin de 300 de puncte la deschidere, iar cele pentru S&P 500 și Nasdaq o scădere de peste 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
scadere
actiuni
apple