Acțiunile europene au încheiat ședința în creștere modestă, avansul fiind susținut de companiile din industria auto

Acțiunile europene au încheiat ședința în creștere modestă, avansul fiind susținut de companiile din industria auto
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 sep 2016

Acțiunile europene au urcat ușor în ședința de miercuri, susținute de avansul cotațiilor petrolului și de evoluția pozitivă bursieră a companiilor din industria auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,29% după ce, marți, a coborât cu 0,33%.

Stoxx Europe 600 Automobiles, al companiilor din industria auto, a urcat cu 1,2%. Acțiunile Volkswagen au crescut cu 1,6% după ce Wall Street Journal a publicat informații potrivit cărora producătorul german poartă discuții avansate cu compania chineză Anhui Jianghuai Automobile pentru a produce, împreună, autovehicule electrice în China.

Acțiunile Daimler au avansat la rândul lor cu 1,4% după ce grupul german a anunțat că vrea să vândă automobile electrice marca Mercedes-Benz în China, pentru a profita de inițiativele Guvernului de susținere a dezvoltării pieței acestor vehicule.

Totodată, Mercedes-Benz a prezentat, miercuri, prototipul “Vision Van”, o furgonetă electrică care lansează automat drone pentru livrări, creată în parteneriat cu startup-ul Matternet. Conceptul face parte din inițiativa “adVANce“ din sectorul transporturilor, prin care producătorul auto german urmărește integrarea tehnologiilor care formează așa-numitul “internet al tuturor lucrurilor” (Internet of Things – IoT) în propriile vehicule de transport.

Prețul contractelor future pentru petrolul Brent, de referință pe piața globală, avansa cu circa 1,4%, la 47,98 dolari pe baril. La New York, petrolul West Texas Intermediate creștea și el cu aproape 1,3%, la 45,48 dolari pe baril.

Atenția invenstitorilor se îndreaptă acum spre ședința de politică monetară de mâine a Băncii Centrale Europene (BCE). Analiștii sunt de părere că instituția ar putea anunța noi măsuri de stimulare a creșterii economice și inflației, mai exact extinderea programului actual de cumpărare de active.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
mercedes-benz
daimler
volkswagen
stoxx europe 600
bursa
petrol