Acțiunile europene au închis în creștere joi, susținute de avansul petrolului

Acțiunile europene au închis în creștere joi, susținute de avansul petrolului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 mai 2016

Acțiunile europene au închis în creștere joi, după patru ședințe de scăderi consecutive, susținute de evoluția pozitivă a cotațiilor petrolului, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 0,3% după ce miercuri a coborât la cel mai redus nivel din 7 aprilie. Scăderea de miercuri a venit după ce mai multe companii, printre care producătorul de procesoare pentru smartphone Dialog Semiconductor, liderul mondial pe piața berii Anheuser-Busch InBev (AB InBev) și Air France-KLM, au raportat rezultate financiare trimestriale dezamăgitoare.

Avansul de astăzi a fost susținut de evoluția pozitivă a prețurilor petrolului ca urmare a unui incendiu izbucnit duminică în provincia Alberta din Canada, care riscă să afecteze producția din această regiune. Cotațiile țițeiului au fost influențate și de informațiile privind noi conflicte în Libia.

Prețul contractelor futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie a crescut cu 1,6%, la 45,4 dolari pe baril, în timp ce West Texas Intermediate (cu livrare în iunie) a avansat cu cu 2,2%, la 44,8 dolari pe baril.

Bauelemente a finalizat o investiție de 3,5 milioane euro într-o fabrică la Ploiești pentru producerea de stâlpi pentru agricultură CITEȘTE ȘI Bauelemente a finalizat o investiție de 3,5 milioane euro într-o fabrică la Ploiești pentru producerea de stâlpi pentru agricultură

Acțiunile Tullow Oil au crescut cu peste 6%, în timp ce titlurile BP și Royal Dutch Shell au urcat cu 1,2%, respectiv 1,3%. Acțiunile Repsol au avansat cu 4,7%, în pofida faptului că cea mai mare companie energetică din Spania a raportat o scădere de peste 40% a profitului în primul trimestru, pe fondul declinului prețului petrolui.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
titluri
petrol
brent
wti
cotatii
titei
alberta
libia