Acțiunile europene au închis la cel mai scăzut nivel din ultimii șapte ani

Acțiunile europene au închis la cel mai scăzut nivel din ultimii șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2020

Acțiunile marilor companii europene au încheiat tranzacțiile de miercuri la cel mai scăzut nivel din ultimii șapte ani, măsurile de stimulare anunțate de guverne nereușind să convingă investitorii care vând active pe fondul pandemiei provocate de noul coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-European STOXX 600 a închis în declin cu 3,9%, anulând toată creșterea înregistrată cu o zi înainte, când un plan de susținere anunțat de guvernul spaniol a dus la creșterea acțiunilor regionale, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ BRD amână plata a până la 3 rate pentru clienții persoane fizice și prelungește durata facilităților de credit pentru micro-întreprinderi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BRD amână plata a până la 3 rate pentru clienții persoane fizice și prelungește durata facilităților de credit pentru micro-întreprinderi

STOXX 600 a pierdut în martie un sfert din valoarea sa și se îndreaptă spre cea mai slabă evoluție lunară după ce epidemia s-a mutat din China în Europa.

Acțiunile din sectorul petrolului și gazelor au încheiat tranzacțiile de miercuri la cel mai scăzut nivel din ultimii 24 de ani.

Titlurile John Wood Group și Tullow Oil au înregistrat printre cele mai slabe performanțe din sectorul petrolier, cu scăderi de 21,7%, respectiv 16,9%.

Sectoarele industriale au consemnat pierderi masive, în urma apelului industriei aerospațiale pentru un pachet de salavare în valoare de 60 de miliarde de dolari, iar analiștii JP Morgan afirmă că sectorul va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface.

Acțiunile Airbus au scăzut cu 22,2%, la cel mai redus nivel din 2016. Acțiunile companiei Safran, care aprovizionează Boeing, au închis în declin cu aproape 23%, iarr titlurile Rolls Royce au coborât cu circa 11%.

“Cred că probabil ne aflăm deja în recesiune. Nu văd că se poate evita acest lucru de ambele maluri ale Atlanticului”, a spus Cameron Brandt, drector pentru cercetări la furnizorul de date EPFR.

Pe lângă îngrijorările provocate de coronavirus, directorul general al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a spus șefilor de guverne din Europa că restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului ar putea cu ușurință să provoace o contracție de 5% a economiei UE, a relatat publicația Frankfurter Allgemeine.

“O recesiune ar putea să nu fie un lucru rău, pentru că va aduce evaluările la niveluri ceva mai credibile și poate că vor face loc pentru bule ale unor active”, a spus Brandt.

Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 5,56%, CAC 40 al bursei din Paris cu 5,94%, FTSE MIB al bursei din Milano cu 1,27%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 3,44%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
companii