Acțiunile europene încep săptămâna în creștere

Acțiunile europene încep săptămâna în creștere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 sep 2023

Acțiunile europene au început săptămâna în creștere, susținute de companiile miniere și de sectorul bancar, în timp ce comentarii ale secretarului Trezoreriei americane au alimentat așteptările privind o aterizare ușoară a economiei SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx 600 se aprecia cu 0,25% în jurul orei 17:00 (ora României), la 455,78 puncte, după ce anterior a urcat cu până la 0,9%. Referința DAX de la Frankfurt se aprecia cu 0,3%, indicele CAC 40 de la Paris consemna un avans de 0,4%, în timp ce FTSE 100 de la Londra a inversat câștigul din prima parte a tranzacțiilor și înregistra un recul ușor, de sub 0,1%.

Companiile miniere conduc creșterile, pe fondul scumpirii prețurilor metalelor, în timp ce alte sectoare ciclice, cum sunt băncile și asiguratorii, înregistrează, de asemenea, aprecieri notabile.

Comisia Europeană reduce prognozele de creștere economică pentru UE și zona euro. Germania ar urma să intre în recesiune CITEȘTE ȘI Comisia Europeană reduce prognozele de creștere economică pentru UE și zona euro. Germania ar urma să intre în recesiune

Acțiunile globale au primit un impuls în urma remarcilor optimiste ale secretarului Trezoreriei americane, Janet Yellen, care a declarat, în weekend, că este din ce în ce mai încrezătoare că SUA vor putea să țină inflația sub control fără să provoace daune majore pe piața muncii, scrie Bloomberg.

Între timp, un raport al Comisiei Europene publicat luni a relevat o înrăutățire a perspectivelor economice în Uniunea Europeană. Comisia și-a redus estimările de creștere pentru zona euro și UE în 2023 și 2024, citând activitatea moderată din prima jumătate a anului și prețurile “ridicate și încă în creștere” pentru majoritatea bunurilor și serviciilor.

Acțiunile europene și-au temperat avansul în urma informațiilor.

Indicele FTSE MIB de la Milano se aprecia cu circa 8% la ora menționată, susținut de sectorul bancar, după ce presa italiană a scris că autoritățile iau în considerare modificarea unei taxe de 40% pe profiturile excepționale ale băncilor.

UniCredit, Intesa Sanpaolo și Banco BPM înregistrau aprecieri de peste 2% fiecare.

Investitorii așteaptă acum următorul raport privind inflația din SUA, precum și decizia de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) de joi, pentru noi indicii privind o eventuală întrerupere a actualului ciclu de înăsprire monetară.

La New York, principalii indici bursieri se apreciau cu 0,2% până la 0,4% în jurul orei menționate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
cresteri burse
bce
inflatie
janet yellen
economie zona euro
perspective economie