Acțiunile europene încheie săptămâna “pe verde”. Vodafone - la minimul ultimilor peste 8 ani

Acțiunile europene încheie săptămâna “pe verde”. Vodafone - la minimul ultimilor peste 8 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 ian 2019

Acțiunile europene au închis în urcare vineri și au marcat a patra săptămână consecutivă de câștiguri, în pofida reînnoirii temerilor privind escaladarea tensiunilor comerciale dintre primele două economii ale lumii. Pe bursa londoneză, titlurile Vodafone au închis la cel mai mic nivel din ultimii peste 8 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 0,61%, până la 357,84 de puncte, susținut de creșteri pe trei din cele patru burse majore. DAX 30, indicele reprezentativ al bursei de la Frankfurt, a urcat cu 1,36%, CAC 40 de la Paris cu 1,11%, iar FTSE MIB de la Milano cu 1,26%.

La nivelul întregii săptămâni, Europe 600 a avansat cu 0,2%, încheiind a patra săptămână consecutivă “pe verde”.

Ianuarie 2019 – Când leul „a făcut ca dracul”. Ce se va întâmpla pe termen scurt. De ce au apărut „binevoitorii” care să ne spună că vom ajunge la cursul de 5 lei pentru un euro CITEȘTE ȘI Ianuarie 2019 – Când leul „a făcut ca dracul”. Ce se va întâmpla pe termen scurt. De ce au apărut „binevoitorii” care să ne spună că vom ajunge la cursul de 5 lei pentru un euro

La Londra, indicele FTSE 100 a scăzut cu 0,14% astăzi, tras în jos de Vodafone și de acțiunile companiilor exportatoare, care tind să se deprecieze atunci când lira sterlină câștigă teren în fața dolarului.

Lira s-a apreciat cu aproape 1% față de dolarul american și a atins un maxim intraday de 1,3191 unități, după ce publicația The Sun a relatat că partidul nord-irlandez DUP va susține acordul revizuit al premierului Theresa May referitor la Brexit.

În jurul orei 20:30 (ora României), moneda britanică se tranzacționa la 1,3188 dolari, în urcare cu 0,94% față de referință.

Acțiunile Vodafone au consemnat un declin de aproape 5% și au încheiat tranzacțiile la prețul de 1,37 lire, cea mai scăzută valoare începând cu iulie 2010, potrivit datelor Investing.com.

Grupul britanic de telecomunicații a raportat venituri în scădere în trimestrul al patrulea din 2018, inclusiv în România. Tot vineri, Vodafone a anunțat că suspendă achizițiile de echipamente Huawei în vederea integrării acestora în rețele sale, până când țările occidentale își vor soluționa îngrijorările cu privire la activitățile grupului chinez.

La Paris, acțiunile Renault s-au apreciat cu 4,91%, la 61,16 euro pe unitate, după ce constructorul auto l-a numit pe Thierry Bollore în funcția de director general. Bollore a asigurat interimatul la șefia Renault în urma arestării lui Carlos Ghosn în Japonia.

Pe bursa de la Viena, titlurile Erste Group Bank, proprietarul BCR, au consemnat un câștig de 7,43%, până la prețul de 31,22 euro pe unitate, după ce grupul bancar austriac a estimat un profit net de 1,8 miliarde de euro pentru anul 2018, în creștere cu o treime față de 2017, pe fondul eliberării unor provizioane și a unei rate de taxare de sub 15%.

Acțiunile Erste s-au apreciat și la București, cu 5,50%, până la valoarea de 146,65 lei pe unitate.

Fitch Ratings a revizuit, vineri, de la stabilă la negativă perspectiva de rating pentru BCR și BRD – Groupe Societe Generale, citând riscuri în creștere generate de noua taxă pe activele bancare.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii