FOTO Renault a anunțat oficial noul președinte și noul CEO

FOTO Renault a anunțat oficial noul președinte și noul CEO

Thierry Bollore, CEO Renault Group

scris 24 ian 2019

Consiliul de Administrație al Renault a anunțat numirea oficială a noilor șefi ai companiei, confirmând astfel demisia lui Carlos Ghosn. Renault a decis să despartă funcțiile de președinte și CEO, acestea fiind ocupate de acum înainte de două persoane.

Întâlnirea Consiliului de Administrație al Renault, prezidată de directorul independent Philippe Lagayette, a confirmat demisia lui Carlos Ghosn din funcțiile de președinte și CEO.

Potrivit anunțului, noul președinte va trebuie să evalueze și să schimbe sistemul de guvernare al Renault, dacă este necesar, pentru a asigura tranziția spre o nouă structură. Acesta va propune evoluția spre noul sistem în Consiliul de Administrație, înainte de viitoarea Adunare Generală a Acționarilor.

De asemenea, board-ul a decis să acorde o responsabilitate deplină noului președinte pentru a conduce Alianța, în folosul Renault, în strânsă legătură cu CEO-ul companiei.

Președintele va fi contactul principal pentru partenerii japonezi și alți parteneri ai Alianței pentru orice discuție despre organizarea și evoluția Alianței. El va propune Consiliului de Administrație orice nou acord al Alianței pe care îl consideră util pentru viitorul Renault. Va fi principalul reprezentant al Renault în corpul de management al Alianței și la Nissan, cânt Renault are dreptul de a propune acest lucru.

CEO-ul companiei va coordona activitățile Alianței în numele companiei în zona operațională și sub autoritatea președintelui.

Pentru poziția de președinte a fost cooptat Jean Dominique Senard, membru în Consiliul de Admnistrație și ales președinte al acestui board. Thierry Bolore a fost propus și ales CEO.

Jean Dominique Senard, presedinte Renault

Jean Dominique Senard, presedinte Renault

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
carlos ghosn
jean domnique senard
thierry bollore