Acțiunile europene și-au revenit parțial la finalul unei săptămâni “roșii”

Acțiunile europene și-au revenit parțial la finalul unei săptămâni “roșii”
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 mai 2017

Acțiunile europene au încheiat în urcare ședința de vineri, dar, la nivel săptămânal, au consemnat primul declin din ultimele patru săptămâni, potrivit MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,6% astăzi, încheind săptămâna în scădere cu circa 1%. Investitorii la nivel global au tot mai puțină încredere în implementarea politicilor promise de președintele american Donald Trump, ceea ce a dus, printre alte, la evoluția slabă a burselor europene în această săptămână.

Presa a citat, marți, oficiali guvernamentali americani potrivit cărora Trump ar fi dezvăluit, săptămâna trecută, informații clasificate legate de gruparea teroristă Stat Islamic la o întâlnire cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și ambasadorul rus Serghei Kisliak, oferind detalii care ar putea să expună sursa informațiilor. Aceste informații, alături de demiterea fostului director al Biroului Federal de Investigații, James Comey, și publicarea unui raport atribuit acestuia, din care reiese că Trump l-ar fi rugat pe șeful FBI să renunțe la anchetarea fostului consilier pentru securitate națională Michael Flynn, ca parte a investigației cu privire la implicarea agenților ruși în alegerile prezidențiale din SUA, au alimentat îngrijorările de pe piețele financiare.

“Incertitudinile politice din SUA sunt mai mari decât în orice alt moment de la alegerile din SUA din noiembrie, dar acest lucru nu ar trebui să umbrească în totalitate fundamentele poyitive ale piețelor de acțiuni, în special în zona euro”, spune Ian Williams, economist la Peel Hunt.

Fondatorii Snap au pierdut fiecare peste 1 miliard de dolari la bursă, după raportarea rezultatelor financiare CITEȘTE ȘI Fondatorii Snap au pierdut fiecare peste 1 miliard de dolari la bursă, după raportarea rezultatelor financiare

Astăzi, printre cele mai impresionante creșteri pe bursele europene s-a numărat cea a Banco Popular Español, ale cărei acțiuni au urcat cu 10% la Madrid pe fondul informațiilor că ar putea fi preluată de o altă bancă, Banco Santander.

Bursa de la Atena a închis în creștere ușoară după ce Parlamentul grec a adoptat joi noaptea noile măsuri de austeritate cerute de creditorii internaționali pentru deblocarea finanțării țării.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
trump
stoxx europe 600