Acțiunile Rompetrol Rafinare pierd peste 10% în deschiderea ședinței bursiere, după măsurile anunțare de DIICOT

Acțiunile Rompetrol Rafinare pierd peste 10% în deschiderea ședinței bursiere, după măsurile anunțare de DIICOT
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2016

Acțiunile Rompetrol Rafinare, compania care deține rafinăria Petromidia și care este controlată de grupul kazah KazMunayGas, au pierdut peste 10% din valoare în deschiderea ședinței bursiere, după ce DIICOT a anunțat că procurorii au instituit, în dosarul Rompetrol 2, sechestru asigurător pe bunuri și acțiuni DIICOT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 10, acțiunile Rompetrol Rafinare (RRC) erau cotate cu un preț de 0,0420 lei/titlu, în scădere cu 10,64% față de cotația de închidere de vineri, scrie News.ro.

Luni, acțiunile Rompetrol au fost suspendate de la tranzacționare, după ce în piață a apărut informația privind măsurile instituite de procurorii DIICOT.

La prețul de 0,0420 lei/acțiune, valoarea de piață a Rompetrol Rafinare este de 1,85 miliarde lei (413 milioane euro), cu circa 50 de milioane de euro sub valoare de piață calculată la prețul de închidere de vineri, de 0,0470 lei/acțiune.

Luni,  DIICOT a anunțat că procurorii au instituit, în dosarul Rompetrol 2, sechestru asigurător pe bunuri și acțiuni ale KazMunayGas International, Oilfield Exploration Solutions și Rompetrol Rafinare, precum și pe conturi bancare deschise pe numele a patru persoane, până la suma totală de peste 1,7 miliarde de lei, 290 de milioane de dolari și aproape 35 de milioane de euro.

EXCLUSIV Primăria Capitalei dă în judecată Apa Nova pentru plata cu întârziere a dividendelor din profit CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primăria Capitalei dă în judecată Apa Nova pentru plata cu întârziere a dividendelor din profit

KazMunayGas International, fostă Rompetrol Group NV, ca confirmat ulterior că a primit citație de la DIICOT.

Anunțurile au venit după ce, în 29 aprilie, KazMunayGas și firma chineză China Energy Company Limited (CEFC) au semnat un acord pentrrin care chinezii preiau controlul asupra afacerii din România a kazahilor, care include în principal două rafinării, Petromidia și Vega, și o rețea de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare
diicot