AMC Entertainment recompensează micii investitori de pe Reddit, inclusiv cu popcorn gratuit, după explozia acțiunilor

AMC Entertainment recompensează micii investitori de pe Reddit, inclusiv cu popcorn gratuit, după explozia acțiunilor
scris 3 iun 2021

Compania americană AMC Entertainment, care operează cea mai mare rețea de cinematografe din lume, va oferi recompense micilor investitori, inclusiv popcorn gratuit, reduceri și invitații la proiecții speciale. Astfel, AMC este prima companie care dezvoltă o campanie de marketing adresată investitorilor de pe Reddit.

Investitorii vor fi identificați prin înregistrarea pe o platformă dedicată. Ofertele vor fi, inițial, disponibile doar în SUA.

AMC are, în prezent, circa 3 milioane de investitori individuali.

LISTA Servicii digitale pentru populație și firme promise de Guvern în următorii 2 ani - de la certificat de naștere și buletin, pensionare, declarații pe firmă, până la înmatricularea unui automobil CITEȘTE ȘI LISTA Servicii digitale pentru populație și firme promise de Guvern în următorii 2 ani - de la certificat de naștere și buletin, pensionare, declarații pe firmă, până la înmatricularea unui automobil

Acțiunile AMC Entertainment, la fel ca cele ale GameStop, au fost puternic susținute, anul acesta, de plasamentele micilor investitori de pe Reddit (reuniți pe forumul WallStreetBets) și alte platforme. Investitorii de retail au început, prin intermediul platformelor online, un "război" împotriva fondurilor de hedging și au pariat în masă pe activele vizate de short selling (vânzare în lipsă).

"Până la urmă, acești oameni sunt proprietarii AMC și eu lucrez pentru ei", a declarat Adam Aron, CEO și președinte AMC.

Evoluția a ajutat compania îndatorată și lovită grav de pandemie să atragă numerar prin vânzarea de acțiuni, inclusiv 230 de milioane de doalri de la Mudrick Capital săptămâna aceasta. Mudrick Capital a vândut, ulterior, în câștig, pachetul de acțiuni.

Micii investitori de pe Reddit s-au mobilizat din nou, miercuri, generând creșteri spectaculoase pentru acțiuni ca GameStop sau AMC.

AMC a închis, ieri, în urcare cu circa 96%, la 62,5 dolari/unitate. Pre-market (în jur de ora 14:00 în România), acțiunile AMC continuă avansul și urcă cu peste 14%.

Lanțul AMC Entertainment, numit de Bloomberg "regele acțiunilor meme", a avut cea mai bună evoluție în rândul acțiunilor vizate de lupta dintre micii investitori și fondurile de investiții. De la începutul anului, acțiunea a crescut cu aproape 3.000%.

"De obicei, companiile au mai mulți clienți decât acționari. În cazul acesta, s-ar putea să fie invers", a glumit un analist la CNBC.

Operatorul american AMC Entertainment a fost cumpărat, în 2012, de grupul chinez Dalian Wanda, pentru 2,6 miliarde de dolari. AMC Entertainment a devenit cel mai mare operator de cinematografe din lume după preluarea, în 2016, a Odeon & UCI Cinemas Group, cu sediul la Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
amc
gamestop
reddit
amc enterntainemnt
cinematografe
actiuni meme
wallstreetbets