Allianz-Țiriac În T1 - Cutremurele din februarie au extins portofoliul

Allianz-Țiriac În T1 - Cutremurele din februarie au extins portofoliul

Virgil Șoncutean, CEO Allianz-Țiriac Asigurări

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2023

Subscrierile totale ale Allianz-Țiriac au cumulat 848 milioane de lei la finalul lunii martie 2023, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Plățile către asigurați și terți păgubiți au depășit ritmul de creștere al vânzărilor. Aproximativ 300 de milioane de lei s-au întors la asigurați și terți păgubiți prin despăgubirile plătite, în timp ce peste 3,6 miliarde de lei sunt direcționate în rezerve de daună, care garantează plățile viitoare, conform angajamentelor asumate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.

Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

„Anul 2023 a început bine pentru Allianz-Țiriac”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO Allianz-Țiriac Asigurări.

Românii au aproape 4 miliarde de lei în pensii facultative CITEȘTE ȘI Românii au aproape 4 miliarde de lei în pensii facultative

Asigurările de proprietăți, inclusiv cele dedicate protecției locuințelor persoanelor fizice, au crescut cu peste 25% în primele trei luni din 2023. Cutremurele care au avut loc la începutul lunii februarie în România și campania de sporire a protecției lansată de Allianz-Țiriac au contribuit la extinderea portofoliului atât din perspectiva subscrierilor, cât și a numărului de clienți.

La finalul lunii martie, peste 400.000 de persoane fizice și companii aveau locuințele, clădirile și bunurile asigurate la Allianz-Țiriac.

O altă linie de business, care a înregistrat o creștere importantă, de peste 40% în primele trei luni din 2023, este reprezentată de asigurările de răspundere generală, în contextul creșterii activității în zona proiectelor de infrastructură.

Asigurările de sănătate și de viață tradiționale cresc consecvent. Vânzările de asigurări de viață tradiționale, care au ca obiectiv exclusiv protecția, au crescut cu aproape 20% în primul trimestru din 2023, în timp ce subscrierile din asigurările de sănătate s-au majorat cu aproximativ 30%.

Creșterea constantă pe aceste două linii de business reprezintă o confirmare a schimbării structurale, materializarea potențialului de creștere și a eforturilor de distribuție ale echipei de vânzări și a partenerilor Allianz-Țiriac.

Din perspectiva ponderii în totalul subscrierilor, asigurările RCA cumulează aproximativ 50%, majorarea cotei la nivelul portofoliului fiind un efect direct al deciziei asumate de către Allianz-Țiriac de a contribui la stabilitatea pieței de asigurări din România. Portofoliul de RCA s-a stabilizat în primul trimestru din 2023, iar Allianz-Țiriac își reconfirmă angajamentul de a fi parte din soluția pieței RCA.

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări și cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit celei mai recente evaluări Interbrand. În România, compania se bucură de stabilitate financiară și de încrederea clienților de peste 29 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-țiriac
asigurari