ASF vrea să angajeze 10 absolvenți ai ASE pe funcția de inspector debutant

ASF vrea să angajeze 10 absolvenți ai ASE pe funcția de inspector debutant
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 sep 2015

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va angaja pe funcția de inspector debutant, începând din octombrie, un număr de 10 absolvenți ai Academiei de Studii Economice (ASE), care vor fi selectați în cadrul programului “Tinere Talente” inițiat de către instituție în colaborare cu ASE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul se adresează absolvenților ASE din promoția 2015 cu media de absolvire peste nouă, iar selecția candidaților se va desfășura în două etape, se arată într-un comunicat al ASF remis Profit.ro.

Prima etapă va consta în depunerea CV-ului și a unei lucrări la sediul ASE în perioada 7-11 septembrie.

Lucrarea trebuie să prezinte rezultatele documentării/cercetării efectuate pe o temă asociată piețelor și produselor financiare nebancare. 

O comisie mixtă formată din reprezentanți ai ASF și ASE va selecta apoi lucrările depuse și va alege, în perioada 21-25 septembrie, pe baza unor interviuri, 30 de tineri absolvenți ale căror lucrări au fost declarate admise.

În urma susținerii unor interviuri eliminatorii, ASF va alege un număr de zece tineri care vor fi angajați în cadrul autorității pe poziția de inspector debutant, pe o perioadă determinată de un an de zile.

Aceștia vor urma un stagiu de pregătire în departamentele de specialitate din cele trei sectoare – asigurări, investiții și instrumente financiare și pensii private.

După efectuarea stagiului de pregătire, va fi organizată selecția pentru încadrarea candidaților pe perioadă nedeterminată, în funcție de evaluarea activității acestora, de nevoile diferitelor compartimente, precum și de preferințele candidaților.

În urma acestui proces, ASF le va propune celor selectați încheierea unui contract de muncă permanent.

Programul "Tinere Talente" are ca scop identificarea, recrutarea, dezvoltarea și fidelizarea unor angajați noi, cu potențial, care vor deveni parte a corpului profesional din cadrul instituției.

ASF autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară – asigurări, pensii private și piața de capital.

Instituția și-a început activitatea în aprilie 2013 prin preluarea și reorganizarea Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
ase
angajari
inspector