FGA va fi condus de Carmen Radu, fost director general adjunct al Eureko Asigurări

FGA va fi condus de Carmen Radu, fost director general adjunct al Eureko Asigurări
scris 19 aug 2015

Președintele Consiliului de Adminisrație al Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) va fi Carmen Daniela Radu, fost director general adjunct al Eureko Asigurări în perioada 2009 – 2014, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară (FGA) remis Profit.ro.

Radu are o experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar-asigurări, ocupând, printre altele, funcțiile de director general adjunct al KD Life Asigurări (2006 – 2007) și de director executiv Sara Merkur (1995 – 2005). 

FGA va fi condus de Carmen Radu, fost director general adjunct al Eureko Asigurări

Conform Legii 213/2015, FGA s-a constituit, în data de 27 iulie, ca persoană juridică de drept public, administrată de un Consiliu de administrație format din cinci membri, dintre care trei numiți de ASF.

Comunicatul instituției nu precizează cine sunt ceilalți doi membri numiți de ASF. 

Restul membrilor CA al FGA sunt numiți de către Ministerul Finanțelor Publice, prcedura fiind în derulare, potrivit ASF.

Anterior, FGA era o direcție în cadrul ASF, fiind condusă de Nicolae Crișan, fost președinte al fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor.

La finele anului 2014, FGA avea capitaluri proprii în valoare de 938,75 milioane de lei, cu aproximativ 10% mai mult față de anul precedent, potrivit datelor ASF.

Disponibilitățile fondului se ridicau la 909,11 milioane de lei, în urcare cu 7,6% față de sfârșitul anului 2013. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fga
forndul de garantare
asigurati
presedinte
carmen daniela radu
eureko