ULTIMA ORĂ Consiliul ASF ridică autorizația conducerii Euroins, risc de cerere a insolvenței - surse

ULTIMA ORĂ Consiliul ASF ridică autorizația conducerii Euroins, risc de cerere a insolvenței - surse
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 mar 2023

Consiliul ASF a decis în această seară să ridice autorizația conducerii companiei Euroins, cu posibilitatea formulării către instanță, în perioada viitoare, a unei cereri de intrare în insolvență/faliment, susțin surse din piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Astfel, se susține că nu este exclusă la acest moment formularea unei cereri din partea ASF către instanță de declanșare a insolvenței/falimentului, după constatarea, conform procedurii, a unei astfel de stări de fapt.

Aceleași surse vorbesc că varianta este și începerea procedurilor de gestionare a problemelor companiei de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Fondul a mai fost desemnat anterior administratorul temporar al Euroins.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții ASF nu au dorit să răspundă, iar cei ai Euroins au precizat că până la această oră compania nu au fost informată despre o decizie.

EXCLUSIV MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, cumpără o agenție de turism. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, cumpără o agenție de turism. "Vrem să construim o companie mare, cu vânzări de zeci de milioane de euro anual."

"Până la această oră, Euroins România și Eurohold Bulgaria nu au fost informate de nicio decizie privind societatea Euroins", au declarat pentru Profit.ro reprezentanții companiei.

Anterior a fost relatat că Euroins este într-un context în care ASF a formulat o sesizare penală împotriva companiei.

2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, ”care are 400 de milioane de euro lipsă față de SCR, cerința de capital de solvabilitate”, potrivit Libertatea.

Managementul Eurohold Bulgaria SA a anunțat anterior că Euroins România a semnat un contract de reasigurare quota share cu EIG Re EAD, reasigurătorul al Euroins Insurance Group AD (EIG). Noul contract de reasigurare asigură și transferul unei părți semnificative a riscului asumat de Euroins România în afara companiei.

Televiziunea Română cumpără în leasing aproape 100 de vehicule CITEȘTE ȘI Televiziunea Română cumpără în leasing aproape 100 de vehicule

Grupul bulgar Eurohold acuza "un atac organizat" împotriva Euroins România, ce se prezintă drept cel mai mare asigurător de pe piața românească de asigurări și cea mai mare unitate a Euroins Insurance Group AD, grupul de asigurări filială a holdingului, care ar putea consta în sechestrarea rapidă a activelor asigurătorului, susținând că a informat deja o serie de organisme și instituții de stat și internaționale competente cu privire la aceste acțiuni, "iar instituțiile iau măsurile necesare".

Eurohold susține că "în atacul împotriva Euroins România ar putea fi implicați mai mulți angajați de nivel înalt și mediu din conducerea departamentului de asigurări al autorității de supraveghere și reglementare financiară din România - Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), precum și persoane implicate în criza City Insurance". 

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
euroins