Un nou jucător intră pe piața RCA

Un nou jucător intră pe piața RCA
scris 14 ian 2016

Grawe Asigurări a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară o cerere de autorizare pentru a intra pe piața RCA. Compania intenționează să obțină o autorizație și pentru a vinde asigurări CASCO, pentru care a depus actele necesare în luna decembrie.

Președintele ASF, Mișu Negrițoiu, a arătat că instituția pe care o conduce va încerca să faciliteze intrarea mai multor jucători pe segmentul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă și se gândește inclusiv să atragă societăți din afară țării, care să subscrie pe baza principiului “freedom of service”.

Grawe Asigurări este o societate din Austria cu o lungă tradiție în asigurări care, până acum, a ales să adopte o poziție prudentă în România. Cota ei de piață este de sub 1%. Recent, compania și-a anunțat și intenția de a intra pe zona asigurărilor CASCO. “Nu intentionam să fim un mare jucător pe zona asigurărilor auto. Am depus cereri de autorizare, probabil că procesul va mai dura. Prima dată vrem să abordăm zona CASCO. Ne vom concentra în continuare pe zone profitabile și ne vom selecta clienții”, arată reprezentanții Grawe. 

Intrarea în faliment a societății Astra Asigurări, unul dintre cei mai mari jucători din domeniu, precum și problemele pe care le întâmpină Euroins și Carpatica au lăsat un gol important pe piața RCA. Cele trei realizau, împreună, peste 60% din primele brute subscrise pe acest segment. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grawe
rca
autorizatie
asf