Banca Mondială lansează prima emisiune de obligațiuni ce va fi plasată exclusiv cu ajutorul blockchain

Banca Mondială lansează prima emisiune de obligațiuni ce va fi plasată exclusiv cu ajutorul blockchain
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 aug 2018

Banca Mondială lansează prima emisiune de obligațiuni ce va fi administrată și plasată exclusiv prin tehnologia blockchain, mutarea fiind și un test pentru eficiența tehnologiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Commonwealth Bank of Australia, aranjor unic al emisunii de obligațiuni, a anunțat că valoarea acesteia este de 100 de milioane de dolari australieni (73 milioane dolari americani), titlurile având maturitatea pe 2 ani și o dobândă anuală de 2,25%.

Commonwealth Bank este una dintre cele mai mari bănci din Australia, iar platforma care va fi utilizată pentru a plasa emisiunea de obligațiuni a Băncii Mondiale este dezvoltată chiar de creditorul australian, care are un departament special dedicat tehnologiei blockchain (ce se aseamănă unui registru digital).

Bursa americană, cel mai lung avans din istorie. S&P a crescut de peste 4 ori din 2009 CITEȘTE ȘI Bursa americană, cel mai lung avans din istorie. S&P a crescut de peste 4 ori din 2009

Obligațiunile poartă denumirea neoficială de "Bondi", abreviere de la Blockchain Operated New Debt Instrument (instrument de îndatorare operatar prin blockchain). Bondi este și una dintre cele mai cunoscute plaje din Australia, iar în limba engleză "bond" se traduce prin obligațiune.

Mutarea Băncii Mondiale este văzută ca un prim pas spre trecerea de la un proces manual de vânzare a obligațiunilor la unul automatizat, mai rapid și mai ieftin.

Deși operatorul telecom rus MTS și Sberbank au atras anterior, în urma unui plasament privat, echivalentul a peste 11 milioane de dolari din vânzarea de obligațiuni cu ajutorul blockchain, este prima dată când publicul are acces la o astfel de tranzacție, potrivit Reuters.

Banca Mondială emite anual obligațiuni în valoare de 60-70 de miliarde de dolari, fonduri mergând către economiile în curs de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondiala
obligatiuni
commonwealth bank of australia
blockchain