First Bank a deschis prima sucursală sub noua identitate, după ce a renunțat la brandul Piraeus Bank

First Bank a deschis prima sucursală sub noua identitate, după ce a renunțat la brandul Piraeus Bank
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 27 nov 2018

First Bank, controlată de fondul american de investiții JC Flowers, este noua denumire sub care funcționează Piraeus Bank, procesul de rebranding fiind anunțat în premieră de Profit.ro. Banca a inaugurat astăzi prima sucursală sub noua identitate, chiar cea de la sediul central al băncii din Bulevardul Nicolae Titulescu din București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Până la sfârșitul anului, toate cele 40 de sucursale din București, precum și unitatea bancară din Alba Iulia vor purta noua identitate de brand a băncii.

La începutul anului viitor, procesul de rebranding se va extinde și la nivelul celorlalte 60 de sucursale aflate în țară.

La sfârșitul lunii iunie s-a încheiat procesul de achiziție prin care Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co de la acționarii greci din grupul Piraeus, forțați să restrângă prezența în regiune după bailoutul european. BERD a achiziționat ulterior 19% din acțiuni, JC Flowes deține 76%, iar restul cotei este în dreptul conducerii.

Indicele Robor la trei luni a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele șapte săptămâni CITEȘTE ȘI Indicele Robor la trei luni a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele șapte săptămâni

Este singura tranzacție post-2008 în care un acționar nou intră pe piața bancară din România, peisajul fiind dominat de fuziuni prin absorbție între jucătorii prezenți deja în piață. În septembrie, conducerea băncii a ales să schimbe numele instituției de credit în First Bank.

Banca este condusă de directorul executiv Dominic Bruynseels, care s-a mai aflat și la vârful BCR, iar președintele Consiliului de Administrație este Nicolae Dănilă, care a lucrat și pentru BCR și BNR.

First Bank menționează că are circa 130.000 de clienți activi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
first bank
piraeus bank
rebranding