IMM Invest - Peste 4.500 de dosare depuse în prima oră și jumătate de funcționare a platformei. Clubul de fotbal Universitatea Craiova este printre solicitanți

IMM Invest - Peste 4.500 de dosare depuse în prima oră și jumătate de funcționare a platformei. Clubul de fotbal Universitatea Craiova este printre solicitanți
scris 28 apr 2020

Peste 4.500 de firme au depus solicitări de finanțare în prima oră și jumătate de funcționare a platformei IMM Invest. Companiile caută credite bancare garantate de stat pentru capital de lucru sau investiții. Printre primele firme care au depus solicitări se numără și clubul de fotbal din Liga I Universitatea Craiova.

Platforma IMM Invest a fost relansată astăzi dimineață după o tentativă eșuată înainte de Paște.

Statul garantează în proporție de 80 sau 90% creditele pentru companii într-un plafon de 15 miliarde de lei.

Ministrul Economiei: Ne gândim la un pachet de sprijin al hotelierilor români. Ne dorim terase deschise după 15 mai CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei: Ne gândim la un pachet de sprijin al hotelierilor români. Ne dorim terase deschise după 15 mai

Băncile sunt cele care analizează documentația de credit și vor decide dacă acordă sau nu finanțările.

În 90 de minute de funcționare, firmele au depus circa 4.500 de solicitări, potrivit înregistrărilor de pe site. Printre solicitanți se numără și U Craiova 1948 Club Sportiv SA, firma care operează clubul aflat pe locul 3 în Liga 1, care avea o cifră de afaceri de 27 de milioane de lei în 2018.

Și producătorul de mase plastice Prodplast, listat la Bursă și cu o cifră de afaceri de 52 de milioane de lei în 2018, a depus cerere de finanțare.

De asemenea, pe listă figurează și firma Teleferic Sinaia SRL, înființată în august 2019 și controlată, conform termene.ro, cu 90% din acțiuni, de Teleferic Prahova, la rândul ei controlată de firma Prosperya Financial Management. Prosperya deține 99,9% din firma Aleph Media, cea despre care Profit.ro a anunțat în ianuarie 2019 că a cumpărat fostul sediu PRO TV și este controlată de regizoarea Ana-Cristina Iacob, prezentată public în diferite articole alături de proprietarul Mediafax Group, Adrian Sîrbu.

Pentru program sunt eligibile companiile cu până la 250 de angajați și cifra de afaceri anuală de până la 50 de milioane de euro.

Companiile beneficiază de o subvenție integrală de dobândă în primul an de creditare.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm invest
firme
craiova