Majorare de capital la Banca Comercială Feroviara. Afacerea - preluată de antreprenorul IT Olimpiu Bălaș de la Valer Blidar

Majorare de capital la Banca Comercială Feroviara. Afacerea - preluată de antreprenorul IT Olimpiu Bălaș de la Valer Blidar
scris 24 aug 2020

Banca Comercială Feroviara primește o majorare de capital de 10 milioane de lei. Pachetul majoritar de acțiuni a fost preluat de antreprenorul IT Olimpiu Bălaș de la Valer Blidar, care controla banca prin dețineri atât în nume propriu, cât și prin firmele Astra Vagoane Călători, Tristar și Atelierele CFR Grivița.

 

Capitalul social a fost ridicat de la 71 de milioane de lei la 81 de milioane de lei prin emisiune de acțiuni noi, dintre care cel mai mare aport îi revine lui Olimpiu Bălaș, cu 6,3 milioane de lei sau 63%. Tech Ventures Capital, societate care se ocupă cu finanțarea startup-urilor și unde Bălaș este acționar minoritar, participă cu 381.500 de lei la majorarea de capital sau 3,8%. Firmele lui Blidar care au rămas în acționariat, Tristar și Atelierele CFR Grivița, figurează cu un aport total de 3,3 milioane de lei.

Bălaș este proprietarul firmei New Business Dimensions, care produce software pentru bănci.

ULTIMA ORĂ Senatul respinge ordonanța prin care Guvernul dublează doar în tranșe anuale alocațiile pentru copii CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Senatul respinge ordonanța prin care Guvernul dublează doar în tranșe anuale alocațiile pentru copii

Banca Comercială Feroviara, fondată în 2009, este una dintre cele mai mici bănci din România, cu active de doar 463 de milioane de lei la finele anului trecut, în scădere de la 554 de milioane de lei în 2018 și 574 de milioane de lei în 2017.

După doi ani de profituri modice, banca a revenit anul trecut pe o pierdere de 7,8 milioane de lei care se adaugă pierderilor cumulate de 33,2 milioane de lei de la înființare și care depășiseră, astfel, mai bine de jumătate din capitalul social.

Instanțele au decis în acest an că banca poate să recupereze 1,7 milioane de lei plus penalități de la Lucian Isar, fost șef al Consiliului de Supraveghere.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca comerciala feroviara
olimpiu balas
valer blidar
majorare capital