Ordonanța care permite amânarea ratelor populației și firmelor va fi deja modificată, pentru clarificări care țin cont de "discuții apărute în spațiul public"

Ordonanța care permite amânarea ratelor populației și firmelor va fi deja modificată, pentru clarificări care țin cont de "discuții apărute în spațiul public"
scris 30 mar 2020

Ordonanța care oferă populației și firmelor posibilitatea să amâne plata ratelor pentru o perioadă de până la 9 luni va fi modificată astăzi în ședința de Guvern pentru a "clarifica mai multe discuții apărute în spațiul public", a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Noua variantă va fi aprobată azi în ședința Guvernului de la ora 17.00 și va fi retrimisă pentru publicare în Monitorul Oficial.

"Ordonanța care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasa! Câteva observații ale Ministerului Finanțelor care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare", a anunțat ministrul.

Ordonanța a fost aprobată în ședință de Guvern săptămâna trecută, iar acum era așteptată publicarea ei în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanță care prevede că debitorii persoane fizice, PFA și IMM vor putea cere băncilor și instituțiilor financiare nebancare suspendarea cu până la 9 luni a ratelor la creditele în derulare, dar doar în anumite condiții. Persoanele fizice trebuie să aibă veniturile afectate direct sau indirect de pandemie, iar IMM trebuie să aibă activitatea afectată de deciziile autorităților, potrivit surselor Profit.ro.

Detalii despre proiectul aprobat joi de Guvern sunt disponibile aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
rate
banci
ministerul finantelor
credite
imprumuturi