OTP Bank, care a ajuns recent la un acord de preluare pentru Banca Românească, vrea să cumpere alte cinci bănci din regiune în următorii doi ani

OTP Bank, care a ajuns recent la un acord de preluare pentru Banca Românească, vrea să cumpere alte cinci bănci din regiune în următorii doi ani
scris 2 oct 2017

Banca ungară OTP, care a preluat recent Banca Românească, are în plan să cumpere 5 bănci din regiune până în 2019, afirmă CEO-ul OTP, Sandor Csanyi, citat de Bloomberg.                  

Prin aceste achiziții, OTP Bank vrea să profite de procesul actual de consolidare în sectorul bancar european, întărindu-și poziția. Astfel, banca țintește ca procentul de venituri generate în afara Ungariei să ajungă la 70%, de la aproximativ 45% în prezent.

“În următorii doi ani, vom cumpăra cel puțin cinci bănci. Am așteptat 20 ani pentru acest val de consolidare în sectorul bancar european. În sfârșit, acest proces de consolidare are loc”, a declarat Csanyi.

Cele 5 achiziții pe care banca ungară le are în plan se vor adăuga altor 3 astfel de mutări ale OTP, din acest an.

OTP a finalizat, anul acesta, cumpărarea Splitska Banka, o divizie a Societe Generale din Croația. Cele două bănci încheiaseră un acord de preluare din 2016.

În iulie, OTP Bank a ajuns la un acord defintiv pentru a prelua Banca Românească de la National Bank of Greece (NBG). La scurt timp, OTP Bank și NBG au încheiat o nouă înțelegere în regiune, banca ungară cumpărând Banca Vojvodjanska și NBG Leasing din Serbia.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp
banca ungara
sandor csanyi
banca romaneasca
banci
achizitii
regiune