Patria Bank are un nou director general

Patria Bank are un nou director general
scris 16 iul 2019

Patria Bank (PBK), rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Bancă Comercială Carpatica și Patria Bank, a anunțat că Daniela Elena Iliescu este nou director general al băncii.

”În conformitate cu prevederile art. 234 alin. 1) lit. g) din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, Patria Bank SA vă aduce la cunoștință faptul că de la data de 15 iulie 2019, data comunicării aprobării prealabile a Băncii Naționale a României, Daniela Elena Iliescu începe să-și exercite atribuțiile aferente calității de director general, membru al Comitetului Directorilor în cadrul Patria Bank”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).

FOTO Incendiu puternic la un depozit de deșeuri, mase plastice și hârtie, cu degajări mari de fum. ISU a activat Ro-Alert CITEȘTE ȘI FOTO Incendiu puternic la un depozit de deșeuri, mase plastice și hârtie, cu degajări mari de fum. ISU a activat Ro-Alert

Banca a raportat pierderi de 2,29 milioane lei în primul trimestru, comparativ cu un rezultat negativ de 19,01 milioane lei în perioada similară a anului trecut, scrie News.ro.

Veniturile totale din exploatare au fost de 39,59 milioane de lei, față de 30,87 milioane de lei în perioada similară a anului 2018, arată raportul transmis Bursei de Valori București (BVB).

Ca urmare a programului de restructurare pe care banca l-a prevăzut în bugetul pe anul 2019 (remodelarea rețelei teritoriale de la un număr de 81 de unități la 46 de unități cu o scădere corespunzătoare a bazei de costuri), "se observă o redimensionare a bilanțului; astfel, totalul activelor la 31 martie 2019 înregistrează o scădere cu circa 10% față de 31 martie 2018 și o scădere de 4,6% față de 31 decembrie 2018 corespunzătoare reducerii datoriilor privind clientela (conturi curente și depozite)", arată un raport al băncii.

Patria Bank este rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Banca Comerciala Carpatica (ca entitate absorbantă) și fosta Patria Bank (ca entitate absorbită).

Noua instituție bancară are peste 240.000 de clienți și o capitalizare de 256,7 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
daniela elena iliescu