Raiffeisen Bank a suspendat ratele pentru 1.000 de firme și anunță că se pregătește pentru IMM Invest

Raiffeisen Bank a suspendat ratele pentru 1.000 de firme și anunță că se pregătește pentru IMM Invest
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 17 apr 2020

Raiffeisen Bank a amânat la plată ratele pentru peste 1.000 de firme începând cu 16 martie, ca urmare a solicitărilor venite pe fondul pandemiei COVID-19. Banca anunță și că a aderat la programul cu garanții de stat IMM Invest, ce ar fi trebuit să fie funcțional de azi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsurile luate pentru clienți sunt amânarea ratelor la credite și prelungirea pe o perioada de la 3 la 12 luni a liniilor de credit scadente în perioada imediat următoare.

Banca a simplificat și fluxurile interne și documentația necesară, astfel încât aceste modificări să poată fi implementate cu un minim de efort din partea clientului, iar o parte dintre clienți să beneficieze de prelungiri ale perioadei, fără să fie necesar să se deplaseze la banca.

Raiffeisen anunțase că a amânat ratele pentru 25.000 de clienți persoane fizice între 16 martie și 3 aprilie, înainte de intrarea în vigoare a OUG 37/2020, care permite clienților să solicite amânarea ratelor la orice bancă în cazul în care au fost afectați de pandemie.

VIDEO&FOTO Premierul Orban a inspectat lucrările la metroul către Drumul Taberei: Puțină lume mai crede că putem termina! În mai încep testele cu trenuri, iar darea în folosință rămâne 30 iunie CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premierul Orban a inspectat lucrările la metroul către Drumul Taberei: Puțină lume mai crede că putem termina! În mai încep testele cu trenuri, iar darea în folosință rămâne 30 iunie

Banca mai spune că sunt în lucru formalitățile de participare a băncii la programul IMM Invest, care ar trebui să fie operațional de azi, dar are probleme de funcționare.

“Urmărim îndeaproape măsurile adoptate de Guvern, iar acum lucrăm pentru implementarea fluxurilor necesare programului IMM Invest, pentru putea oferi clienților acces rapid la credite pentru investiții și capital de lucru, garantate de către FNGCIMM, în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice”, spune Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

Până la 30 aprilie, banca acordă pentru clienții săi,  persoane juridice comercianți, comision 0 pentru plățile la POS.

De asemenea, banca a luat temporar decizia transmiterii cardurilor comerciale de debit sau de credit business, prin curier, la adresa de corespondență sau la adresa de domiciliu a utilizatorului de card.

Banca mai oferă în această perioadă și serviciul de depozitare/ primire în custodie a biletelor la ordin cu termen de încasare de maxim 120 zile, fără comision.

Raiffeisen Bank  a creditat în 2019 peste 13.300 de antreprenori, iar 4.800 dintre ei au beneficiat de împrumuturi prin programe dedicate de la instituții financiare internaționale.

Raiffeisen Bank are în portofoliu aproape 2,2 milioane de persoane fizice, peste 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Totodată, banca are o rețea de 800 ATM-uri, 300 mașini multifuncționale (MFM-uri) și peste 22.000 de POS-uri.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
suspendare rate
coronavirus