Bitcoin a revenit peste 4.000 de dolari și ar putea încheia ziua cu cel mai mare câștig din ultimele 3 săptămâni

Bitcoin a revenit peste 4.000 de dolari și ar putea încheia ziua cu cel mai mare câștig din ultimele 3 săptămâni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 mar 2019

Prețul bitcoin se apreciază cu peste 2% în tranzacțiile de miercuri, cel mai puternic avans procentual la nivelul unei singure sesiuni din ultimele peste trei săptămâni, pe o piață în creștere. “Iarna criptomonedelor”, cum este cunoscută perioada de declin generalizat începută anul trecut, pare să se fi încheiat și intrăm în primăvară, notează analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bitcoin a revenit astăzi peste pragul de 4.000 de dolari pentru prima dată în ultimele două zile, iar în jurul orei 18:20 era cotat la 4.039 dolari, în urcare cu 2,6% față de referință. Este cel mai mare câștig procentual la nivelul unei singure zile începând cu data de 3 martie, când prețul bitcoin a crescut cu 3,6%.

Monedele virtuale rivale, denumite generic altcoins, consemnau aprecieri puternice la rândul lor: +3,33% pentru Ethereum, +3,03% pentru Ripple (XRP), +6,67% pentru Bitcoin Cash și +4,72% pentru Litecoin.

Guvernul împrumută 3 miliarde euro prin eurobonduri, cea mai mare sumă luată până acum de România la o singură ieșire pe extern. Executivul are nevoie de bani CITEȘTE ȘI Guvernul împrumută 3 miliarde euro prin eurobonduri, cea mai mare sumă luată până acum de România la o singură ieșire pe extern. Executivul are nevoie de bani

“Raliul” cotațiilor a adăugat peste 4,5 miliarde de dolari la valoarea de piață a criptomonedelor aflate în circulație, până la 142,2 miliarde de dolari, potrivit datelor CoinMarketCap.

 “Cu toate că bitcoin nu a ieșit încă din perioada de declin, cred că iarna criptomonedelor s-a încheiat și intrăm în primăvară”, a comentat analistul Mati Greenspan de la eToro, citat de MarketWatch.

Iarna criptomonedelor, sau cripto-iarna, este denumirea dată de analiști perioadei de declin prelungit al cotațiilor monedelor virtuale, perioadă care a început în ianuarie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
cotatii
pret
iarna criptomonedelor
cripto-iarna